Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2019 16:21

TÜBİTAK bilim insanlarını TEKNOFEST’te buluşturacak

Yurt dışında kendi alanında adını duyuran 96 Türk bilim insanı ile yurt içinden 100'e yakın katılımcının bir araya geleceği "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" TEKNOFEST’te gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK bilim insanlarını TEKNOFEST’te buluşturacak
tübitak,

Yurt dışında görev yapan ve alanında öne çıkan 96 Türk bilim insanı, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 4'üncüsü düzenlenecek "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı"nda buluşacak.

Türkiye'de son yıllarda uygulanan politika ve stratejilerle bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki çalışmalara hız verildi. Bu çerçevede, TÜBİTAK'ın ve Türkiye'deki diğer Ar-Ge paydaşlarının yurt dışındaki Türk bilim insanlarıyla etkileşiminin artırılması için de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Söz konusu etkinlikler arasında, yurt dışında görev yapan ve alanında tanınmış Türk bilim insanlarının deneyim ve gözlemlerinden faydalanmak amacıyla düzenlenen "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" da bulunuyor.

TEKNOFEST bünyesinde bu yıl 4'üncüsü yapılacak kurultay, 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Küresel eğilimlere göre yükselen teknolojilerle bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminin etkileştirilmesi konularının tartışılacağı kurultayda, odak grup çalışmaları yapılacak ve oturumlarda gerçekleşen bilgi alışverişinin sonuçları raporlanacak.

200'e yakın katılımcı buluşacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılması beklenen kurultayda yurt dışından 96, yurt içinden 100'e yakın bilim insanının yer alması öngörülüyor.

Daha önce 2012, 2013 ve 2015 yıllarında İstanbul'da gerçekleştirilen kurultaylar, farklı araştırma alanlarından dünyanın önde gelen üniversite ve araştırma merkezlerinde görev yapan Türk bilim insanlarıyla Türkiye'deki bilim, teknoloji ve yenilik paydaşlarını bir araya getirmişti.

Kurultaylara yurt içinden üniversite, araştırma merkezi, özel sektör ve kamu kurumları bünyesinde faaliyet gösteren birçok araştırmacı da katkıda bulunmuştu.

Etkinlik bünyesinde TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından stant da açılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...