Tgrt Haber
29 Ocak 2022 02:30

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine Erhan Çetinkaya atandı.

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı
tüik

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer, görevden alındı. Dinçer'in yerine Erhan Çetinkaya, Başkan Yardımcılığına ise İbrahim Demir atandı.

Açıklanan enflasyon verileri CHP liderinin içeri alınmadığı ziyareti ile gündem oldu. Tartışmaların odağındaki kurum TÜİK'de görev değişimi oldu. Cumhurbaşkanı kararı ile Başkan Sait Erdal Dinçer görevden alındı.

YENİ TÜİK BAŞKANI ERHAN ÇETİNKAYA OLDU

Cumhurbaşkanılğı atama kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atama kararları ile TİK başkanı Sait Erdal Dinçer'in görevi sonlandırıldı. Dinçer'den boşalan göreve BDDK Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya getirildi. TÜİK'te başkan yardımcılığı görevine de Doçent Doktor İbrahim Demir atandı.

ERHAN ÇETİNKAYA KİMDİR?

TÜİK'in yeni başkanı Erhan Çetinkaya 2005 yılında girdiği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda 2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

2017’den Aralık 2019’a kadar Vakıf Katılım Bankası'nda Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Çetinkaya, 2019 yılından bu yana ise BDDK Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...