Tgrt Haber
25 Ocak 2022 12:50

Son dakika! Vali Yerlikaya duyurdu: Tüm otogar çıkışları yarın sabaha kadar durduruldu

Son dakika haberi: İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri adeta esir aldı. Kar kalınlığının 85 cm'ye ulaştığı megakentte Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Mahmutbey TEM otoyolu mevkinde yüzlerce araç yolda kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı yeni duyuruda, Esenler, Harem ve diğer cep otogarlarındaki otobüs çıkışlarının yarın sabah 09:00'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Son dakika! Vali Yerlikaya duyurdu: Tüm otogar çıkışları yarın sabaha kadar durduruldu
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası megakentte hayat felç oldu. Şehrin birçok bölgesinde ulaşım durma noktasına gelirken, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Mahmutbey TEM otoyolu mevkinde yüzlerce araç yolda kaldı. Toplu ulaşım araçlarında ve kendi otomobilinde mahsur kalan binlerce kişi çevrede bulunan camii ve AVM'lere sığındı.

17 SAAT BOYUNCA MAHSUR KALDILAR

Trafikte mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.Belediye ve bakanlığa bağlı ekiplerin gece boyu kent genelinde çalışmalara hız kesmeden devam etmesine rağmen,  TEM Mahmutbey bölgesinde bazı araçların yaklaşık 17 saat boyunca mahsur kaldığı belirtiliyor. 

Dün gece saatlerinde alınan karar ile birlikte sivil araçların trafiğe çıkışı yasaklanmıştı. Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmemişti. 13.00'ten itibaren araç yasağı kaldırıldı

UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle hava ulaşımının da iptal edildiği İstanbul Havalimanı’nda çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir pistin açıldığını ve uçuşlarında yavaş yavaş başlayacağını açıkladı.

Son dakika! Vali Yerlikaya duyurdu: Tüm otogar çıkışları yarın sabaha kadar durduruldu
İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle hava ulaşımının da iptal edildiği İstanbul Havalimanı’nda çalışmalar devam ediyor

OTOGARLARDA ÇIKIŞ DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda otogarlarla ilgili alınan yeni kararı duyurdu. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Kıymetli Hemşehrilerim; İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar saat yarın (26 Ocak 2022, ÇARŞAMBA) 09.00’a kadar durdurulmuştur."

Son dakika! Vali Yerlikaya duyurdu: Tüm otogar çıkışları yarın sabaha kadar durduruldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...