Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2016 11:58

Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM, 23 nisan kutlamaları,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyarette, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yer aldı.
Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu
Bakan Avcı öğretmen ve öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Etkinlikler kapsamında Milli Eğitim Bakanı Avcı ile öğretmen ve öğrenciler Anıtkabir'i ziyaret etti.

Avcı ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Avcı'nın, üzerinde "Milli Eğitim Bakanlığı" yazan çelengi mozoleye bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çıkışta öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı heyetle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Avcı, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 

''Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle emanetinin sahibi çocuklarımızla birlikte huzurunuzdayız. Bu bayramı hediye ettiğiniz çocuklarımız, bütün dünyadan gelen çocuk misafirlerimiz ile birlikte bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor. 96 yıl önce temellerini attığınız Türkiye Cumhuriyeti güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam ediyor. Milli mücadele kahramanlarının temsil ettiği ve uğruna savaştığı ideallere sonsuza kadar sürecek olan bağlılığımızı bir kere de huzurunuzda ifade ediyorum. Bütün alanlarda muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için çalışmaya ve bu hedeften kopmamaya kararlıyız. Emanetin emin ellerdedir. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajı yanında bulunan bir ilköğretim öğrencisi kız çocuğuna okutan Bakan Avcı, Misak-ı Milli Kulesi'nden ayrılırken "Misak-ı Milli"nin ne anlama geldiğini de yanındaki öğrencilere anlattı.
Tüm yurtta 23 Nisan coşkusu
TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM İdare amirleri Salim Uslu ve Ahmet Gündoğdu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...