Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2017 20:32

Tüm yurtta Mevlid Kandili coşkusu! Camiler doldu taştı

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili’nde camiler doldu taştı. Rize Merkez Sahil Camii'nde TGRT Haber, Mevlit Kandili özel programını canlı yayınla ekranlara taşıdı.

Tüm yurtta Mevlid Kandili coşkusu! Camiler doldu taştı
mevlid kandili

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Rize Merkez Sahil Camii'nde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programı TGRT Haber naklen yayınlayarak milyonlara ulaştırdı.
Mevlit özel programında bir konuşma yapan Rize İl Müftü Yardımcısı Hakkı Gür, "Hz. Muhammed'in (SAV), herkes için mükemmel bir örnek olduğunun özellikle altının çizilmesinin gerektiğini ve bu geceyi çok iyi anlamamız gerekiyor. Onu örnek almamız bizler için bir yaşam tarzı olması lazım. Peygamber Efendimiz de insandır ama bambaşka bir insandır. Mutlu aile reisi olmak isteyen, iyi bir bilim adamı olmak isteyen herkes ona baksın, onu örnek alsın" diye konuştu.
Selimiye’de Mevlid Kandili coşkusu

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti.
Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, ‘Mevlid’ konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.

 Mevlit Kandili’nde Bursa’daki camiler doldu taştı

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili'nde Ulu Camii hınca hınç doldu. Tarihi mabede akın eden vatandaşlar, yatsıdan evvel okunan Mevlid-i Şerifi Kur'an-ı Kerim’i dinledi. Mübarek geceyi huşu içinde idrak eden vatandaşlar, tarihi bir gün yaşadı. Çevre illerden de gelenlerin olduğu Ulu Camii'nde kandil coşkusu dualarla yaşandı.Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulu Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı.
 
ZONGULDAK'DA MEVLİT KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

Mevlit Kandili Zonguldak’ın Devrek İlçesinde de müftülük tarafından düzenlenen programlarla idrak edildi. İlçe merkezi ve köylerde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen Mevlit Kandili kutlamaları ile nedeni ile açıklama yapan Devrek Müftüsü Mahmut Çakır, "Bu akşam Mevlit Kandili neşe, sevinç günü. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hâtemü’l-Enbiyâ Muhammed Mustafa (s.a.s) nın dünyayı teşriflerinin yıl dönümü bugün. Bugün, beşeriyetin, en kutlu doğumuna şahitlik ettiği mübarek bir gündür. Bugün, insanlığın en kurak, en makûs dönemlerinden birinin daha sona ermeye yüz tuttuğu gündür. Bugün, Âdemoğlunun efkârını kaplayan küfür ve cehalet bulutlarının bir kez daha dağılmaya mahkum olduğu gündür. Bugün, yerlerin ve göklerin Muhammedî nura gark olduğu gündür. İnsanlık bugün doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle top yekûn, çok çetin bir sınavdan geçmektedir. Bugün yaşanan amansız zulümler, yürekleri burkan şiddet, oluk oluk akan kan, dinmeyen gözyaşı, yitirilen umutlar, heba olan hayatlar, insanlığın zorlu bir vicdan imtihanından geçtiğini göstermektedir. Özellikle gönül coğrafyamızda aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı duyguları paylaşan insanların birbirlerine karşı sergiledikleri acımasız tutumları hepimizi derinden yaralamaktadır. Unutmamak gerekir ki bu olumsuzluklar karşısında her birimizin yükümlülükleri vardır. İnananlar olarak, Kerim Kitabımız ve Efendimizin insanlığa takdim ettiği yüce değerler ile hayatımızı tezyin etmek ve bunlar uğrunda mücadele vermek hepimizin aslî görevidir. Her birimiz Rahmet Elçisinin bize miras bıraktığı hak, hakikat, ahlak, merhamet, şefkat, adalet, kardeşlik anlayışını ailemize, toplumumuza ve tüm insanlığa taşımakla sorumluyuz. Bunu başarabildiğimiz takdirde insanlık özlediği güzel günlere, saadet asrına yeniden kavuşacaktır. İşte o zaman dünya gerçek medeniyetlere yeniden yelken açacaktır. İşte o zaman Efendimizin mevlidi bizim dünyamızda gerçek anlamını bulacaktır. Gerçek şu ki, Efendimiz (s.a.s)’in örnekliği ve rehberliği, Müslümanların ve insanlığın içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa, vicdana, insafa kavuşması yolunda yegâne sığınaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Programın ardından hayırsever vatandaşlar tarafından cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu
Elazığ’da Mevlit Kandili’nde camiler doldu

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlit Kandili, camilerde dualar edilerek ve Kur’an-ı Kerim okunarak kutlandı. Elazığ'da Vatandaşlar başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camileri dolduran vatandaşlar ellerini semaya açıp dua etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...