Tgrt Haber
04 Aralık 2014 10:27

Tunca Nehri bazı bölgelerde taştı

Sağanak nedeniyle debisi yükselen Tunca Nehri, bazı bölgelerde taştı.

Tunca Nehri bazı bölgelerde taştı
tunca nehri,sağanak yağış,debi,bulgaristan

Bulgaristan ve Edirne'deki sağanak nedeniyle 24 saatte debisi yaklaşık  2 kat artan Tunca Nehri, yatağının dar olduğu Sarayiçi bölgesinde çevreye  yayılmaya başladı.DSİ ölçümlerine göre, dün 120 metreküp/saniye civarındaki debi 215  metreküp/saniye seviyesine yükseldiDebi artışıyla nehir üzerindeki Fatih Köprüsü'nün gözlerini kapandı.  Sular, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı ve  Balkan Şehitliği'ne doğru yayılmaya başladı.Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi'ne bağlantının sağlandığı  tarihi Fatih ve Kanuni köprülerini araç ve yaya trafiğine kapattı.
Tunca Nehri, beslediği Meriç Nehri'nin debisini de arttırdı. Dün 500  metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi 780 metreküp/saniyeye çıktı. Yerleşim  yerlerinde taşkına neden olan Meriç Nehri'nin taşma seviyesi 1300 metreküp/saniye  olarak bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...