Tgrt Haber
10 Mart 2014 18:10

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı
tuncay özkan, ergenekon, tahliye,

Gazeteci TuncayÖzkan, "Biz, Türkiye ile kucaklaşarak umutla, barışla geleceğe yürümek için bugünün bir adım olduğuna inanıyoruz. Ancak bugün dahi çıkışımızı engellemek için, bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından bir ibrettir" dedi.
Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Özkan'ı, yakınları ve sevenleri karşıladı. Silivri Cezaevi'nden tahliyesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Özkan, "6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğumuz bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumun olmamasını çok isterdim. 6 yıl boyunca içeride çektiğimiz sıkıntılar, keşke bugünün konusunu oluşturabilseydi. Ancak bugün dışarıda yaşananlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bizim içeride yaşadıklarımızdan, bizim mağdur bırakıldığımız zulümden daha ağırdır" diye konuştu.
Özkan, 6 yıl boyunca kendilerine yapılan hiçbir şeyle ilgili kin, husumet, öç alma duygusu içerisinde olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Tam tersine biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılışı için buradayız. Özgürüz, özgürlükle kucaklaşıyoruz. Ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo çok dramatiktir. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır. Dostlarından ayrılmıştır. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo, uçurumun kenarındaki bir ülke tablosudur. Biz, hep beraber, el ele, hiçbir ayrım gözetmeden, Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, hiçbir ayrımımız olmadan, kimseyi ötekileştirmeden, bütün ötekileri aşarak, hep beraber barışla sevgiyle umutla geleceğe yürüyeceğiz."
6 yıldır soruyorum
Özkan, 1996-2007 yıllarında başından 5 suikast geçtiğini ileri sürerek, en son 2007 yılında öldürülemediği için hapse atıldığını savundu. Suçunun ne olduğunu 6 yıldır sorduğunu dile getiren Özkan, "Savcıya, başkan, 'Tuncay Özkan'a suçunu söyleyin' dedi. Savcının verdiği yanıt, 'Tuncay Özkan'a suçunun söylenmesi ihsas-ı rey olur. O yüzden Tuncay Özkan'a suçunu söylemeyin' demiştir. Yarı beline kadar kürsüden aşağı sarkarak, 'Sanık suçunu en iyi kendisi bilmektedir. Anlatsın biz de öğrenelim' demiştir" ifadelerini kullandı. Özkan, bu ifadelerin dava tutanaklarında yer aldığını belirtti.
Özkan, ancak bugün bunların hesaplaşma günü olmadığına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Biz, Türkiye ile kucaklaşarak umutla, barışla geleceğe yürümek için bugünün bir adım olduğuna inanıyoruz. Ancak bugün dahi çıkışımızı engellemek için, bizi yargılayanların sergiledikleri tablo hukuk açısından bir ibrettir. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Artık bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler, Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadırlar. Bunlar bu dava dosyalarında sabittir. Ancak bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıçlarının, yetki gasbı yaparak, bizi cezaevinde bırakmak için uyguladıkları tablo, Gezi olaylarında öldürülen arkadaşlarımızın, bu ülkeyi var etmek için, bu uygarlığı yaşatmak için can veren şehitlerimizin çektikleri, yaşadıkları yanında hiçbir şeydir. Bugün o insanların anısına saygıyla burada eğiliyorum. Şunu söylüyorum; Tuncay Özkan'ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ben insan uygarlığını geliştirmek için mücadele ettim, bundan sonraki yolculuğumu da bununla sürdüreceğim. Ne bu ülkeyi diplere, karanlıklara götürmek isteyenlerden korkarım, ne de onlar bu kavgalarında başarılı olabilirler. Mustafa Kemal'in aydınlığı ile bu karanlığı yıkayacağız. Bu karanlık yok olup gidecek. Türkiye'de her evin içerisinde Mustafa Kemal'in aydınlığı ve sıcaklığı duyulacaktır."
517 gün boyunca hücrede
Özkan, kızı Nazlıcan'ın bu ülkenin çok değerli bir evladı olduğunu, bu ülkeye armağan olduğunu belirterek, "Ben eşimle nihayet kucaklaşabildim. Beni seven dostlarımla, avukatlarımla, hep beraber, kocaman bir yumak oluşturarak, tüm Türkiye'yi kucaklayacağız. Beni haksız ve hukuksuz olarak tam 517 gün hücrede tuttular. 517 gün boyunca hücrede Türkiye'nin yaşadıklarına daha çok üzüldüm. Kendi yaşadıklarımdan çok Türkiye'nin yaşadıklarına üzüldüm. Çünkü bu ülke hırsızlarla katillerin eline bırakılacak kadar küçük değildir. Bu ülke hırsızlardan ve katillerden hesap soracak. Onlarla hesaplaşacak kadar büyüktür. Bu ülkenin insanlarının vicdanı, bu ülkenin insanlarının gönlü bu hırsızları ve katilleri reddedecektir, kusacaktır" diye konuştu. Mesleğiyle alakalı olarak ilk günden beri kendisiyle dayanışma gösteren Türkiye'deki gazetecilikle ilgili mesleki kuruluşlara teşekkür eden Özkan, mücadelelerinin dostlukla kucaklaşma için yapılan bir mücadele olduğunu ifade etti.
6 senedir gerçeği ve hakikati anlatmaya çalışıyoruz
Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da 6 senedir devam eden bir mücadelelerinin olduğunu belirterek, bu süre içerisinde gerçeği ve hakikati anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Nazlıcan Özkan, "Babam çıktı bugün. 61 tutuklu gazeteciden biri çıkmış oldu, 60 tutuklu gazeteci hala içeride yatıyor. Tutuklu öğrenciler hala içerideler. Avukatlar içeride, hala bu zulüm devam ediyor. Ama bunun karanlık için iyi bir aydınlık olacağını umuyorum. Berkin Elvan hala uyuyor. Bütün bunların dağılması için güzel bir güneş doğumu olur diye umuyorum" diye konuştu. Daha sonra Tuncay Özkan, İstiklal Marşı'ndan bir bölüm okuyarak, "Demek ki, yurdumuza alçaklar ve düşmanlar uğrayabiliyor. Yurduma alçakları uğratma sakın. Demek ki, yurdumuzda alçaklar ve hainler var. Hırsızlar ve katiller var. Bu Türkiye'yi o alçaklara, hırsızlara ve katillere bırakmayacağız. Bunu hep beraber yapacağız" diye konuştu.  Ergenekon soruşturması kapsamında 23 Eylül 2008'de gözaltına alınan Tuncay Özkan, 27 Eylül 2008'de tutuklanarak cezaevine konuldu. 5 Ağustos 2013'te kararını açıklayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Özkan, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından 5,5 yıl kaldığı cezaevinden çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...