Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2014 10:21

Tunceli'de saldırı son anda önlendi

Tunceli'nin Geyiksuyu köyündeki Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ile Geyiksuyu Jandarma Karakolu Komutanlığı binalarına ve üs bölgelerine sızmak isteyen bir grup PKK’lı güvenlik güçleri tarafından son anda fark edildi.

Tunceli'de saldırı son anda önlendi
tunceli, pkk, PKK,Tunceli,Jandarma

Tunceli’nin merkez Geyiksuyu köyündeki Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ile Geyiksuyu Jandarma Karakol Komutanlığı binaları ile üs bölgelerine PKK tarafından dün akşam saat 18.30 sıralarında yapılmak istenen saldırı son anda önlendi. Tabur komutanlığı ve jandarma karakolunun üs bölgelerinde bulunan mevzilere sızmaya çalışan kalabalık bir PKK’lı grubu termal kameralar ve nöbetçi askerler tarafından fark edilince çatışma çıktı. PKK’lılar, Karakol ve Tabur ile askerlere biksi uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karakol ve taburda görevli askerler ise PKK’lılara ağır makinalı ve uçaksavarlar ile anında karşılık verdi. PKK’lıların bulunduğu üç bölge yoğun ateş altına tutuldu. Güvenlik güçlerinin yoğun ateşine rağmen askerlerin bulunduğu mevzilere sızmaya çalışan PKK’lılara uçaksavarların yanısıra havanlar atıldı. Karakol ve Tabur’da görevli askerlerin mevzilere sızmaya çalışan PKK’lılara havan atması üzerine, PKK’lılar ormanlık alana doğru geri kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı.
PKK’lıların geri çekilmesinden sonra Tabur komutanlığından askerler stratejik noktalara sevk edilip konuşlandırılırken, 2 kobra helikopteri ise bölgede keşif uçuşu yaptı ve PKK’lıların bulunabileceği bazı bölgeyi bombaladı. PKK’lıların saldırısından sonra Tabur komutanlığı ile Jandarma Karakol Komutanlığı’nda güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, Tunceli il genelindeki diğer karakolları ise saldırı yapılabileceği ihtimaline karşı uyarıldı. Bölgede helikopter destekli operasyonlar halen devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...