Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 00:39

Tunus'ta başbakan görevden alındı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu. Tunus Cumhurbaşkanı Said, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıkladı.

Tunus'ta başbakan görevden alındı
Tunus,post modern darbe,darbe girişimi,arap baharı,dünya,başbakan

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, bazı grupların iç savaş çıkartmak için örgütlendiğini söyleyerek yönetimine el koyduğunu duyurdu. Yasada yetkisi olmamasına karşın hem meclisi fesheden hem de mevcut başbakanı görevden aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Said, yürütmenin artık kendi liderliğinde olduğunu ilan etti.

CUMHURBAŞKANI SAİD MECLİSİ FESHETTİ

Arap Baharı'nın ilk başladığı ülke olan Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said, kameraların karşısına geçti. Askerlerle yaptığı bir toplantının görüntülerini paylaşan Said, "ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle" meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını duyurdu.

Tunus'ta başbakan görevden alındı

SAİD, BAŞBAKANI GÖREVDEN ALDIĞINI DUYURDU

Kays Said, açıklamasında Mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını bildirdi.

Tunus'un içinde bulunduğu yağmadan ülkeyi kurtarmak için olağanüstü önlemler alması gerektiğin belirten Said, bazı grupların iç savaş çıkarmak için para topladığını öne sürdü. Said, kararları Meclis Başkanı ve Başbakan Hişam el-Meşişi ile yaptığı istişareler sonrasında aldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Said, atayacağı başbakan ile yeni bir hükümet kurulacağını ve hükümetin cumhurbaşkanı liderliğinde kalacağını kaydetti. Said, yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkarma gerekçesiyle başsavcılık görevini de üstlendiğini belirtti.

DARBE GİRİŞİMİ SUÇLAMASI

Tunus Meclis Başkanı ve ülkedeki en büyük parti olan Nahda Hareketi'nin lideri Raşid el-Gannuşi, Meclisin çalışmalarını dondurma ve başbakanı görevden alma kararları nedeniyle Cumhurbaşkanı Kays Said'i darbe yapmakla suçladı.

Tunus'ta başbakan görevden alındı

SAİD'İN ALDIĞI KARARLARI UYGULAMAMA ÇAĞRISI

Öte yandan Nahda Hareketi ise halkı cumhurbaşkanının kararına karşı koymak için çağrıda bulundu. Tunus'ta Nahda Hareketi yöneticilerinden Riyad Şuaybi, devlet kurumlarına, Cumhurbaşkanı Kays Said'in aldığı kararları uygulamama çağrısında bulundu.

Şuaybi, Nahda Hareketi'nin Said'i aldığı kararlar nedeniyle kişi ve kurumları etkileyebilecek tüm ihlallerden sorumlu tuttuğunu belirtti.

Şuaybi, devlet kurumlarına Said'in aldığı kararları ve yanlış uygulamaları hayata geçirmemesi çağrısı yaptı.

Tunus'ta başbakan görevden alındı

ASKERLER GANNUŞİ'Yİ PARLAMENTOYA ALMADI

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin yetkilerini dondurma ve parlamento üyelerinin dokunulmazlıklarını askıya alma kararını duyurmasının ardından, Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi parlamento binasına geldi. Meclis kapısındaki askerler, Gannuşi'nin içeri girmesine izin vermedi. Gannuşi makam aracında meclis binasın önündeki bekleyişi sürüyor.

Tunus'ta başbakan görevden alındı

 

TUNUS’TA HÜKÜMET KARANTİNA KARARI ALMIŞTI

Ülkede düzenlenen gösterilerde hükümet ve muhalefet partilerine yönelik kitlesel protestolar gerçekleşmişti. Olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus'ta salgını kontrol altına alamayan hükümet geniş çaplı karantina kararı almıştı. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı görevden alınırken, Cumhurbaşkanı Kays Said pandemiyle mücadeleyi ordunun devralması talimatı vermişti.

Tunus'ta başbakan görevden alındı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...