Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2016 10:49

Turgut Özal ve İpek Üniversitesine kayyum

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara 3. Sulh Hukuk ile 4. Sulh Hukuk Mahkemeleri, İpek Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesi'nin bağlı olduğu vakfın yönetimine el koydu.

Turgut Özal ve İpek Üniversitesine kayyum
Turgut Özal üniversitesi, İpek Üniversitesi,

Mahkemeler, her iki üniversiteye de 3'er kayyum görevlendirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan rapora göre, İpek Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Koza-İpek Vakfı tarafından bağış yolu ile üniversiteye aktarılan gayrimenkullerin bağıştan hemen sonra satıldığı tespit edildi. İlgili gayrimenkulleri satın alan üçüncü kişilerin ise kısa süre içerisinde alım bedelinden daha yüksek bedeller ile gayrimenkulleri satışa çıkardığı belirlendi. Bu yolla da Koza-İpek vakfının zarara uğratıldığı belirtildi. Turgut Özal Üniversitesi'ne ilişkin hazırlanan raporda da üniversiteye bağışlanan taşınmazların üniversite tarafından satıldığına ve bu satışların amacı dışında ve düşük bedellerle gerçekleştiğine dikkat çekildi. Bu satışlardan 60'tan fazlasının da aynı gün içerisinde yapıldığı belirtildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara 3. Asliye Hukuk ve 4. Asliye Hukuk Mahkemelerine her iki üniversitenin yönetimine el konularak kayyum atanması talebiyle başvurdu. Talebi ve dosyadaki belgeleri değerlendiren Asliye Hukuk Mahkemeleri, bu talepleri yerinde görerek kabul etti.

Kaynak: Türkiye- Ebru Karatosun 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...