Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 10:05

Türk askeri Afganistan'dan dönüyor: İlk kafile Türkiye'de

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğin Afganistan’dan dönmesine ilişkin konuştu. Bakan Akar, kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan’dan tahliyesine başlandığını belirtti. "İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz " dedi. Türk askerlerini taşıyan ilk uçak saat 11.45'te Ankara'ya indi.

Türk askeri Afganistan'dan dönüyor: İlk kafile Türkiye'de
afganistan,hulusi akar,tahliye,türk askeri,msb

Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Kâbil’de görev yapan askerimiz önce 1129 sivil vatandaşımızı tahliye etti, şimdi de kendisi yurda dönüyor. Taliban'ın ülkedeki yabancı askeri güçlerin çekilmesi için 31 Ağustos'a kadar tanıdığı sürenin sona ermesine yaklaşık bir hafta kala Türkiye, askerlerin tahliyesine başladı. Kararla birlikte Afganistan'daki yaklaşık 500 Türk askeri Türkiye'ye dönecek.

MEHMETÇİK YURDA DÖNDÜ

Türk Hava Yolları (THY), Afganistan'dan gelen askerleri de taşıyan ilk tahliye uçağının 345 kişi ile Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan havalandığını duyurdu. Saat 11.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na  inen uçak daha sonra İstanbul'a devam edecek.

Türk askeri Afganistan'dan dönüyor: İlk kafile Türkiye'de

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğin Afganistan’dan tahliyesine ilişkin konuştu.

Bakan akar, Mehmetçiğin, Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Afganistan’dan tahliyesine başlandığını dile getirdi.

Bakan akar, "havaalanında olağandışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan tsk personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir.

Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz.

Dışişleri bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

MSB DUYURMUŞTU

Millî Savunma Bakanlığı (MSB); çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Afganistan'dan tahliyesine başlandığını bildirmişti.. MSB'den yapılan açıklamada, TSK'nın 2002'den bu yana BM, NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında tarihî ve kültürel bağları olan Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak için Afganistan'da görev yaptığı hatırlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...