Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 16:38

Türk bankaya siber saldırı! 2,7 milyon müşterinin kart bilgisi çalındı

HSBC Türkiye'nin kredi kartı ve banka kartı sistemlerine yapılan siber saldırı sonucu 2.7 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığı öğrenildi.

Türk bankaya siber saldırı! 2,7 milyon müşterinin kart bilgisi çalındı
HSBC, kredi kartı, banka kartı, banka, banka bilgileri çalındı, hacker, teknoloji, teknoloji haberleri, YORUMLAR

HSBC Türkiye'ye siber saldırı yapıldı ve banka müşterilerilerine ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşıldı. HSBC Türkiye, banka müşterileri bankacılık işlemlerine her zamanki gibi güvenli bir şekilde devam edebileceklerini açıkladı. HSBC Türkiye tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde verildi;
"Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartlarına yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Olayın tespit edilmesi üzerine, müşterilerimizin korunması amacıyla ilave bir dizi önlem alınmıştır. Konuyla ilgili olarak başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.
Söz konusu olay neticesinde, müşterilerimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur.
Aynı zamanda, bu olaydan kaynaklanan herhangi bir dolandırıcılık girişimi veya şüpheli işlem tespit edilmemiştir. Müşterilerimiz, bankacılık işlemlerine her zamanki gibi güvenli bir şekilde devam edebilir. Söz konusu olaydan dolayı müşterilerimizden özür dileriz.74 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük bankalarından HSBC Grubu, bu olay nedeniyle müşterilerimizin herhangi bir finansal riske maruz kalmayacaklarını teyit eder."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...