Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 23:33 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 00:22

Türk bayrağının üzerine basarak video çeken Suriye uyruklu şahıs tutuklandı

Türk bayrağının üstüne ayakları ile basıp o anları kayda aldığı videoyu sosyal medyada paylaşan Suriye uyruklu şahıs, polis ekipleri tarafından Bağcılar'da yakalandı. Mahkeme çıkarılan şahıs,  ‘Devletin egemenlik alametlerini aşağılama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Türk bayrağının üzerine basarak video çeken Suriye uyruklu şahıs tutuklandı
Bağcılar,Türk bayrağı

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de Türk bayrağını yakma girişiminin ardından bir saldırı daha gerçekleşti. Suriye uyruklu bir şahıs, Türk bayrağına ayaklarıyla bastığı anları sosyal medyadan paylaştı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Türk bayrağı üzerine ayakları ile basarak çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan şahıs polis ekiplerinin yaptığı denetim sonucu tespit edildi.

ŞÜPHELİ ŞAHIS TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü Ekipleri yaptıkları çalışmada Suriye uyruklu İ.A.B.’ı gözaltına aldı. ‘Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama’ suçundan gözaltına alınan İ.A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TÜRK BAYRAĞINI YAKAN ŞAHIS DA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de provokasyon ve tahrik oluşturmak amacıyla Türk Bayrağı'nı yakmaya çalışan A.E.H ve ona yardımcı olan M.H yakalandığını bildirdi.

Operasyonu Kilis Emniyet Müdürlüğü, Emniyet İstihbarat’ı ve Azez Askeri Şurta’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği belirten Bakan Soylu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

”Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor.”

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...