Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2014 15:35

Türk F-16'sına Suriye'den füze tacizi

Türk uçağına, Suriye'de konuşlu SA-17 füze sistemi tarafından toplam 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Türk F-16'sına Suriye'den füze tacizi
türk uçağı, suriye, suriye uçağı, suriye füze tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-17 füze sistemi tarafından Hatay üzerinde, toplam 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden günlük faaliyetlere yönelik yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra ettiği, 4 adet F-16 uçağı ile Hatay üzerinde Alarm Reaksiyon uçuşu gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'nin Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA-17 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığının da 4 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra ettiği kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...