Tgrt Haber
10 Eylül 2022 20:03 - Güncelleme : 11 Eylül 2022 08:33

Son dakika! Ege'de Yunan tacizi: Türk gemisine ateş açıp kaçtılar

Son dakika: Yunanistan'ın Ege'de Türkiye'ye yönelik tacizlerine bir yenisi daha eklendi. Çanakkale'de uluslararası sularda seyir halindeki bir Türk gemisine Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından ateş açıldı. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgeye intikal etmesi üzerine Yunan unsurları hızla bölgeden uzaklaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtirken, saldırıya ilişkin tahkikat başlatıldığını duyurdu. Yunan makamları nezdinde Ankara ve Atina'da derhal girişimde bulunarak olayı protesto eden Türkiye, Atina'dan izahat verilmesini talep etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Ege,Yunanistan,saldırı,gemi

Ege adalarını uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandıran Yunanistan, Ege Denizi'deki tacizlerine de devam ediyor. Son olarak Yunan sahil güvenlik güçleri, Çanakkale Bozcaada açıklarında uluslararası sularda seyir halinde olan bir Türk gemisine silahlı saldırıda bulundu. İhbar üzerine Türk botlarının bölgeye gitmesi üzerine Yunan unsurları hızla uzaklaştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığını açıklarken, olaya ilişkin de tahkikat başlatıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TÜRK BOTLARI GİDİNCE YUNAN UNSURLARI KAÇTI

"10 Eylül 2022 tarihinde saat 13.27’de Çanakkale VTS (Gemi Trafik Hizmetleri) tarafından Çanakkale ili Bozcaada 11 deniz mili güneybatısında uluslararası sularda seyir halinde olan Komoros bayraklı “Anatolian” isimli Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldığının bildirilmesi üzerine olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiş, bölgeye intikal eden Türk Sahil Güvenlik Botlarının Yunan unsurları tarafından tespit edilmesi üzerine Yunan unsurları bölgeyi süratle terk etmiştir. 

Son dakika! Ege'de Yunan tacizi: Türk gemisine ateş açıp kaçtılar

ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

Uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak açılan taciz ateşi sonrasında gemide bulunan 18 personelde (6 Mısır, 4 Somali, 5 Azerbaycan uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve yaralı personel olmadığı tespit edilmiştir.

Halihazırda gemiye 2 Sahil Güvenlik Botu tarafından refakat edilmekte olup Çanakkale Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı gereği olay ile ilgili tahkikat başlatılmıştır."

TÜRKİYE'DEN YUNANİSTAN'A PROTESTO

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin, Bozcaada açıklarında uluslararası sularda seyreden Ro-Ro gemisine taciz ateşi açmasının ardından Türkiye, Yunan makamları nezdinde Ankara ve Atina'da derhal girişimde bulunarak olayı protesto etti. Olayın vahametine dikkat çekilerek derhal araştırılması ve izahat verilmesi talep edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EFES-2022 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada Yunanistan'ın tacizlerine tepki göstererek sert uyarılarda bulunmuştu. Yunan yönetimine 'Kendine gel' diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu tür konular şımarıklık kaldırmayacak kadar hassas. Ağır sonuçlar doğruabileceğinin sayısız örneği önümüzde duruyor."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 10 Eylül 2022 20:23

Biz neden orada devamlı devriye unsuru yok

Sonraki Haber Yükleniyor...