Tgrt Haber
27 May 2022 14:05 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 10:31

Türk nüfusu azınlıkta mı kaldı? Suriyeliler vergi ödemiyor mu? Kilis Belediye Başkanı TGRT Haber'de cevapladı

Suriye-Türkiye sınır kenti Kilis’te Türk nüfusunun azınlıkta kaldığına ve Suriyelilerin vergi ödemediğine dair iddialar gündeme atıldı. Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, o iddiaları TGRT Haber'de cevapladı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Kilis,Servet Ramazan,Suriyeli

Suriyeli binlerce sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis’te Türklerin azınlıkta kaldığı iddiası gündemde. Öte yandan Suriyelilerin kendi dükkanlarında vergi ödemedikleri de öne sürülüyor. TGRT Haber muhabiri Hanefi Bayar, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan’a o iddiaları sordu.

VERGİLERİNİ ÖDÜYORLAR, ASAYİŞ OLAYI YOK

Kilis’te Türk nüfusu 141 bin iken Suriyeli nüfusu ise 107 bine dayandı. Yapılan araştırmalar kentte mülteci nüfusunun kent nüfusuna yaklaştığını ortaya koyuyor. “Kilis ensar şehridir” diyen Ramazan, kentte her hangi bir sorun olmadığını söyledi. Kilis’in 2011 yılından itibaren nüfusu oranında Suriyeliyi misafir ettiğini kaydeden Ramazan, “Herhangi bir asayiş olayı bulunmamaktadır” dedi.

Suriyelilerin kentte kendilerine ait iş yerlerinde vergi ödemediklerine dair iddiaları cevaplayan Ramazan, bu iddiaları yalanlayarak tüm prosedürün Suriyeliler için de uygulandığını belirtti. Ramazan konuşmasına şöyle devam etti: “Kendi vergi levhalarını çıkarıyorlar, işletme ruhsatı da veriyoruz. İş yerlerini kiralıyorlar ve ticaretlerini yapmaya devam ediyorlar, vergilerini de ödüyorlar.”

Türk nüfusu azınlıkta mı kaldı? Suriyeliler vergi ödemiyor mu? Kilis Belediye Başkanı TGRT Haber'de cevapladı
TÜRKLER AZINLIK DEĞİL! NÜFUS BİRBİRİNE YAKLAŞIYOR  

Öncüpınar sınır kapısından Kilis’e gelen mültecilerin sayısı ile ilgili de bilgi veren Ramazan, “Türk nüfusu ile mülteci nüfusu hemen hemen eşittir. Suriyeliler 107 bine yakınlar. Rakam 107 bin gözükse bile diğer illere gidenler de var. Türklerin nüfusu 141 bindir, bunun 101 bini merkezde, geri kalan kısmı ise kırsalında yaşamaktadır” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...