Tgrt Haber
24 Aralık 2013 14:11

Türk savaş uçaklarına Ege'de taciz

Ege Denizi'nde eğitim uçuşu icra eden dört F-4E 2020 uçağının, Yunanistan'a ait patriot füze sistemi tarafından radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği kaydedildi.

Türk savaş uçaklarına Ege'de taciz
ege denizi, türk savaş uçakları, ege'de taciz, uçaklar taciz edildi, yunanistan, yunan patriot füze,

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muhabere devriye görevi icra eden iki F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir MI-17 helikopteri ve bir SU-24 uçağının Yayladağı-Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak söz konusu hava araçları, sınıra 3,3 ve 5 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaştı. Öncüpınar-Kilis ve Yayladağı-Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşan Suriye'ye ait iki SU-24 uçağı da iki F-16 uçağının bölgeye yönlendirilmesi üzerine, sınıra 2,7 ve 3 deniz mili kala döndü. Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden dört F-4E 2020 uçağı, Ahikerya Adası'nın güneybatısında, Yunanistan'a ait patriot füze sistemince saat 15.20'de, iki kez 15 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 2 harp gemisiyle BM ve NATO görevleri, 11 harp gemisiyle milli görevler icra edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ise bir botla Ege'de, iki botla Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevleri, bir uçakla Ege'de karakol gözetleme uçuşu yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...