Tgrt Haber
12 Ekim 2021 10:14

Türk SİHA'ları Afrika'ya açılıyor! Ruanda ile görüşmeler başladı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarıyla ürettiği Bayraktar TB2 SİHA'ları adından söz ettirmeye devam ediyor. Askeri anlamda stratejik öneme ve etkiye sahip olan SİHA'lara bu kez Afrika'dan talip çıktı. Doğu Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Bayraktar TB2 SİHA almak için Türk yetkililerle müzakere masasına oturduğu öğrenildi.

Türk SİHA'ları Afrika'ya açılıyor! Ruanda ile görüşmeler başladı
siha,baykar,bayraktar,ruanda

Türk yapımı silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2 Afrika pazarına açılıyor. 

Türk ordusuna Suriye ve Libya'da büyük başarı kazandıran, Dağlık Karabağ'da ise Azerbaycan lehine savaşın gidişatını değiştirerek etkisini ortaya koyan SİHA'lar dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor. SİHA'nın başarısı dünya basınına sık sık konu olurken, son haber Afrika'dan geldi.

MÜZAKERELER BAŞLADI

Africa Intellegence'ın haberine göre Afrika'nın doğusunda yer alan Ruanda, Türkiye'den SİHA satın almak için müzakerelere başladı. Ruanda'nın en az 2 setlik (toplamda 12 adet) Bayraktar TB2 satın almayı planladığı bildirildi.

Türk SİHA'ları Afrika'ya açılıyor! Ruanda ile görüşmeler başladı

İki ülke arasındaki askeri iş birliği görüşmeleri şubat ayında yapılmış, yürütülen görüşmeler sonucu Ruanda Türkiye'den 15,9 milyon dolarlık savunma sanayi teçhizatı satın almıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Vincent Biruta, son olarak 7 Eylül'de Ankara'da bir araya gelmiş, müzakerelerin ardından spor, eğitim, sanayi ve protokol alanlarında anlaşmalar imzalanmıştı.

EN SON LİTVANYA TALİP OLMUŞTU

Geçen hafta Hollanda basınında çıkan haberlerde, Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'da gösterdiği etki ve başarısıyla daha fazla ülkenin dikkatini çektiği ve talep gördüğü belirtildi. Söz konusu haberde; Türkiye'nin silahlı insasız hava aracı (SİHA) üretiminde kısa sürede ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerle rekabet eder hale geldiğine dikkat çekilirken, Ukrayna ve Polonya'dan sonra bir başka Avrupa ülkesi Litvanya'nın da Türk SİHA'larına talip olduğu yazıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...