Tgrt Haber
24 May 2021 18:35

Türk SİHA’ları Avrupa semalarında uçacak! Polonya’ya SİHA satışı imzaları atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda arasında SİHA anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Polonya 24 SİHA ve mühimmatı satın aldı.

Türk SİHA’ları Avrupa semalarında uçacak! Polonya’ya SİHA satışı imzaları atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,polonya,siha

Türkiye ile Polonya arasında tarihi anlaşma. Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrasında Polonya’ya SİHA için imzalar atıldı.  Böylelikle Türkiye tarihinde ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda anlaşma sonrasında ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihte ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edildiğini hatırlatarak, “Savunma Sanayii’nde son 19 yılda attığımız adımlarla sadece yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda ülkemizi devler ligine taşıdık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Polonya ile ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaştırma gayretinin devam ettiğini açıkladı

“BİZİ DAVET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Polonya Devlet Başkanı Duda, "Türkiye gelişim bu ziyareti gerçekleştirmem, ayrıca 2017 yılındaki ziyaretiniz için teşekkür etmek istiyorum. Aslında benim için bir başlangıçtır. Yeni uluslararası politikayı açtırmış bulunuyor. Umarım ki uluslararası siyasete dönmüş bulunmaktayız. Tekrar karşılıklı görüşebileceğimiz duruma geleceğimize inanıyorum. Bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Temsilcilerimizin görüşmesi için de teşekkür ediyorum. Çift taraflı anlaşmaların imzalanması çok önemlidir. Bu sözleşmeler gizli bilgiler, Milli Savunmada kullanılmasında, aynı zamanda milli savunmada kullanılan silahların satın alınmasında. Bence en önemli kesinlikle turizm alanında imzaladığımız sözleşmedir. Polonya'da bir sürü insan bir tatili hayal ediyor. 2020 yılında pandemiden dolayı tatillerini ertelediler" dedi.

"EN SAĞLAM MÜTTEFİK TÜRKİYE"

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirten Duda, "Bu sözleşme ile bu sene bu gerçekleşecek. Belki PCR testi ile turistlerin Türkiye'ye girebilmesi hatta test konusunda detayları sizinle konuşmuştuk. Ama en önemlisi NATO zirvesinden önce sizinle konuşmamız olmuştu. Ukrayna'nın meselesini, Kırım işgalinden bahsetmiştik. Suriye ve Libya'daki durumlardan da bahsetmiştik. Aslında dünyada barış yollarını nasıl gerçekleştiririz bundan bahsetmiştik. Yarın İncirlikte bulunan Polonyalı askerleri ziyaret edeceğim. Hatta yıllardır Polonya'da Türk askerlerin bulunmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ettim. Türkiye dünyanın bu bölgesinde bizim en sağlam müttefikimizdir. NATO çerçevesinde, iki ülkeye ülke içinden ve dışından gelebilecek tehditleri önleyebileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...