Tgrt Haber
29 Kasım 2021 10:55

ABD'li analist yazdı: Türk SİHA'ları dengeleri değiştirir Rusya bu konuya taktı

ABD'li politika yorumcusu ve analist Fukuyama, Ukrayna'nın Türk SİHA'larını kullanmasının dengeleri değiştirebileceğini, Rusya'nın bu konuya oldukça takıntılı olduğunu söyledi.

ABD'li analist yazdı: Türk SİHA'ları dengeleri değiştirir Rusya bu konuya taktı
siha,iha,rusya,ukrayna,abd

Amerikalı siyaset kuramcısı Francis Fukuyama, daha önce yazdığı bir yazıda, Türk SİHA'larının silah sistemlerinin gücünü ve oyun değiştirici özelliklerini uzun uzun anlatmıştı. Fukuyama, bu kez kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan yayımladığı bir mesajla Türk SİHA'larının Rusya'ya verdiği rahatsızlığı anlattı. 

Ukrayna ve Rusya arasındaki Kırım başta olmak üzere ciddi derecede Donbass'ta gerginlik hakim... Kiev yönetimi, Moskova'nın ayrılıkçı güçleri destekleyerek ilerlemesini engellemek için Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'larını satın adlı. Ukrayna, SİHA'ları ilk kez Rusya üzerinde denedi, Donbass'ta Rusya'ya mesaj verdi. 

ABD'li analist yazdı: Türk SİHA'ları dengeleri değiştirir Rusya bu konuya taktı

Rusya ise Ukrayna'nın Türk SİHA'ları kullanmasından rahatsızlığını her seferinde dile getiriyor. Türkiye ise, silahların satışını kınayan Moskova'ya cevap olarak "Ukrayna'ya silah sattık diye suçlanamayız" mesajını verdi.

Rusların endişesini sosyal medya mesajıyla bir kez daha anımsatan Fukuyama ise şunları yazdı:

"Ukrayna'nın Türk insansız hava araçlarını kullanması oyunun kurallarını tamamen değiştirebilir, Moskova bu yüzden bu konuyla bu kadar meşgul (kafaya takmış) görünüyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...