Tgrt Haber
08 Haziran 2021 06:39

Türk SİHA’ları Yunanistan’da korku saçtı

Yunan basınını Türk SİHA’larının korkusu sardı. Gazeteler “Yunanistan risk altında mı?” diye manşet attı.

Türk SİHA’ları Yunanistan’da korku saçtı
yunanistan,Türkiye,bayraktar tb 2,SİHA

Dünyanın gözdesi haline gelen Türk SİHA’sı Bayraktar TB2, Yunan basınında endişe oluşturdu. "Türkiye'nin ucuz İHA'ları sessiz ölüm makineleri: Yunanistan risk altında mı?" başlıklı bir haber Yunan gazetelerinde yer aldı.

Bayraktar TB2'lere yer veren National Herald’ın haberinde SİHA’ların Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair bir belirtinin bulunmadığı ifade edildi.

İnsansız araçlar için "Ucuz ve ölümcül" tanımlaması yapılan haberde SİHA'ların Türkiye'de üretildiği belirtildi.

Türk SİHA’ları Yunanistan’da korku saçtı

Haberde Bayraktar TB2'nin başka ülkelere satışının da yapıldığı hatırlatılarak "Bu teknolojinin NATO'nun altını oyup oymayacağına dair endişeler var." İfadelerine yer verildi.

SİHA'lar savaş alanlarında üstün başarı göstererek yeni bir çağ başlattı. Diğer ülkeler SİHA’ların gücü karşısında işlevsiz kalan savaş taktiklerini yeniden gözden geçirmeye karar verdi.

Türkiye'de üretilen SİHA'ların savaş alanlarındaki üstün başarısı, diğer ülkeleri işlevsiz kalan savaş taktiklerini yeniden gözden geçirmeye sevk etti.

Bayraktar TB2,  yerli ve milli imkânlarla geliştirildi. Türk SİHA’sı hâlihazırda Azerbaycan, Libya, Katar ve Ukrayna tarafından kullanılıyor. SİHA'lardan en son Polonya 24 adet satın almak için anlaşma imzaladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...