Tgrt Haber
19 May 2021 15:16

Türk Yahudi toplumu ABD'ye karşı Erdoğan'ı savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi karşıtı olduğunu iddia eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Prices'a Türk Yahudi toplumundan tepki geldi.

Türk Yahudi toplumu ABD'ye karşı Erdoğan'ı savundu
türk yahudi toplumu,abd,sözcü,Ned Price,recep tayyip erdoğan

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılara en sert biçimde tepki gösteren Türkiye'yi hedef aldı. Ramazan ayı boyunca Gazze'ye bomba yağdırıp çok sayıda Filistinliyi şehit etmesine rağmen İsrail'e arka çıkan ABD, Türkiye'ye ise haksız bir suçlamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı antisemitist olmakla suçladı. Sözcünün açıklamalarına Türkiye'den peş peşe cevap gelirken en anlamlı tepki ise Türk Yahudi toplumundan geldi.

Sosyal medyadaki paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi karşıtı olduğunu iddia etmenin çok haksız ve ayıp olacağını vurgulayan Türk Yahudi toplumu, "Tam tersine kendisi bize karşı her daim yapıcı, destekleyici ve teşvik edici olmuştur" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ve Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh'in de bulunduğu cemaat temsilcileriyle buluştuğu toplantıya ait fotoğraflara yer verilmesi dikkat çekti.

Türk Yahudi toplumu ABD'ye karşı Erdoğan'ı savundu

SÖZCÜ NED PRICE NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anti-Semitik Yorumları Hakkında" başlıklı açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı:

"Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın bir zamanda Yahudi halkıyla ilgili yaptığı yorumları şiddetle kınamakta ve bu yorumları kınanması gereken yorumlar olarak değerlendirmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve diğer Türk liderleri, şiddeti daha da körükleyecek yorumlarda bulunmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Türkiye’yi, mevcut çatışmayı sona erdirme hususunda Amerika Birleşik Devletleri’yle birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.

Anti-semitik bir dilin hiçbir yerde yeri yoktur. Amerika Birleşik Devletleri, Anti-semitizmin her biçimiyle mücadele etmeye son derece kararlıdır. Genellikle Anti-semitizmin beraberinde görülen şiddeti ve Anti-semitizmi destekler mahiyetteki tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz.

Yalanlara her zaman gerçeklerle karşı koymalı ve nefret suçlarına adaletle karşılık vermeliyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...