Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2014 06:17

Türkiye-Afganistan-Pakistan ortak tatbikat düzenledi

Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığında, Türkiye, Afganistan ve Pakistan ortak tatbikatında 3 ülkenin özel kuvvetleri, teröristleri etkisiz hale getirdi, rehine ve depremzede kurtardı.

Türkiye-Afganistan-Pakistan ortak tatbikat düzenledi

Türkiye, Afganistan ve Pakistan'ın özel kuvvetleri, ortak tatbikat yaptı.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Kuvvetler Komutanlığında düzenlenen tatbikata Türkiye'den bir özel kuvvet timi, iki Atak taarruz helikopteri, dört S-70 helikopteri ile bir nakliye uçağı katıldı. Tatbikatta Afganistan ve Pakistan'dan da birer özel kuvvet timi yer aldı.

Özel harekat personelinin teçhizat ve silahlarının konuk heyete tanıtıldığı tatbikatı, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı da takip etti.

 Tatbikatta, senaryo gereği iki teröristin toplantı yaptığı bir eve operasyon düzenlendi. Türkiye, Afganistan ve Pakistan özel kuvvet timlerinden oluşan "Birleşik Özel Harekat Görev Grubu"ndan 8 kişilik özel keşif timi, paraşütle teröristlerin bulunduğu bölgeye indi ve yaklaşık bir kilometreden teröristleri ateş altına aldı.

Bu sırada helikopterle bölgeye indirilen uzman nişancı unsurları da gizlice teröristlerin bulunduğu eve sızdı. Eve operasyon düzenleyen özel harekat mensupları, iki teröristi bulundukları yerde yakaladı.

Senaryo gereği operasyon sırasında yaralanan bir asker, bölgeye sevk edilen helikopterle kurtarıldı.

Tatbikatın bu bölümünün ardından konuk heyet, kayak simülatörü ile dikey rüzgar tünelini gördü. Konuklara buradaki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Depremzede ve rehine kurtarıldı

Tatbikatın ikinci bölümünde depremde enkaz altında kalan kazazedelerin kurtarılması maksadıyla Türkiye, Afganistan ve Pakistan arama kurtarma timleri bir enkaz üzerinde ortak çalışma yaptı.

Helikopterle enkazın bulunduğu yere getirilen arama kurtarma timi, köpekler, görüntüleme ve hareket algılayıcı sistemler yardımıyla enkazda arama gerçekleştirdi. Enkazda bulunan bir afetzede, helikopterle kurtarıldı. Ekipler kesici, kırıcı ve hava yastık sistemleri de kullanarak enkazda ilk yardım ve tahliye görevi yaptı.

Tatbikatta rehine kurtarma operasyonu da düzenlendi. Özel kuvvetler mensupları, bir binadaki rehineyi operasyon düzenleyerek kurtardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...