Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 11:11

Türkiye Afganistan'da kalacak mı? Bakan Akar açıkladı

Afganistan’da Taliban mensuplarının başkent Kabil’e girmesinin ardından, ülkedeki Türk vatandaşların tahliyesi sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki son durumu açıkladı. Türkiye’nin Afganistan’da kalıp kalmayacağına ilişkin ise Bakan Akar, “Afgan kardeşlerimiz istediği sürece biz burada kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Afganistan'da kalacak mı? Bakan Akar açıkladı
hulusi akar,milli savunma bakanı,MSB

Afganistan’da Taliban'ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından onlarca uçuş gerçekleştirildi. Yüzlerce Türk vatandaşı Afganistan’dan tahliye edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki son gelişmeleri aktardı. Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nda görevli Türk askerlerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akar, Afganistan’da bulunan ve yurda dönmeyi isteyen Türk vatandaşları için tahliye çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. “Havaalanının emniyetli şekilde açık kalmasına ve tüm Afganistan’a hizmet vermesine gayret gösteriyoruz” dedi. Akar, şu ana kadar havaalanına yönelik herhangi bir saldırı, taciz ve müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi.

MEHMETÇİK İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI

Bölgede görevli olan Mehmetçiğin güvende olduğu mesajını veren Bakan Akar, “Mehmetçiğin güvenliği için her türlü tedbir alındı, alınmaya da devam ediyor. Herhangi bir farklı gelişme olması veya böyle bir durumu sezmemiz durumunda ona göre ilave tedbirlerimiz, gerekli planlarımız var. Onları da uygulamaya koyarız” diye konuştu.

Akar, Türkiye'nin Afgan halkına yardım konusundaki duruşunun tüm dünya tarafından takdirle karşılandığını vurguladı. Bakan Akar "Biz 2002'den beri Afgan kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz” dedi.

TÜRKİYE AFGANİSTAN’DA KALACAK MI?

Türkiye’nin Afganistan’da kalıp kalmayacağına ilişkin ise Bakan Akar şunları söyledi:  Biz her seferinde dedik ki 'Afgan kardeşlerimiz istediği sürece biz burada kalmaya devam edeceğiz'. Biz aynı noktadayız. Kontrollü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

BAKAN AKAR ALMAN MEVKİDAŞI İLE AFGANİSTAN2I GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Afganistan'daki son gelişmeler ele alındı ve tahliye çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...