Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2021 12:09

Türkiye Afganların göç yolu üzerinde

Afganistan'da büyük göç başladı. Taliban’ın ülkeyi yeniden ele geçirmesiyle zulümden kaçan Afganlar İran üzerinden Türkiye’ye göç etmenin yollarını arıyor.

Türkiye Afganların göç yolu üzerinde
taliban,,afganistan,,göç,,türkiye,

Afganistan’da Taliban’ın ülkedeki kontrolünü giderek artırması, örgütün acımasız yönetiminden kaçmak isteyen binlerce Afgan’ı yollara düşürdü.

Kimileri Afganistan dışına kaçmak için uğraşırken, kimileri de Taliban kontrolündeki bölgelerden Afgan ordusu kontrolündeki bölgelere göç ediyor. Fakat bu bölgelerin daha ne kadar Afgan ordusunda kalabileceği de belirsizliğini koruyor.

BİNLERCE AFGAN’IN GELMESİ BEKLENİYOR

Türkiye de uzun yıllardır Afgan göçmenlerin ulaşmaya çalıştığı ülkeler arasında yer alıyor. Afgan göçmenler ağırlıklı kısmını yürüyerek geçirdikleri yaklaşık bir aylık bir yolculuktan sonra İran üzerinden Türkiye’ye ulaşıyor. Afganistan'dan İran yoluyla Türkiye'ye göç dalgasının artmasından endişe ediliyor.

ABD ve NATO askerlerinin çekilmesi sürerken, Afganistan’ın İran, Tacikistan, Türkmenistan ve Pakistan ile arasındaki bazı sınır kapılarının kontrolü Afgan ordusundan Taliban’a geçti. Taliban, ülkenin yüzde 85’inde kontrolü sağladığını iddia ediyor.

Türkiye Afganların göç yolu üzerinde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...