Tgrt Haber
29 Haziran 2018 07:13

Türkiye, hava savunmasında da güçleniyor

Türkiye'nin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik çabalar tüm hızıyla sürüyor. Hisar alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinin atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye, hava savunmasında da güçleniyor
savunma sanayi

Türkiye'nin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik çabalar tüm hızıyla sürüyor. 
Hisar alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinin atış testleri başarıyla gerçekleştirildi. 
Hisar'ın menzilinin artırılması ve yerli hava-hava füzelerinin Hisar kapsamında geliştirilen yer sistemlerinden kullanılabilmesi hedefleniyor. 
Test atışları yapılan alçak irtifa (Hisar-A/15 kilometre) ve orta irtifa (Hisar-O/25 kilometre) hava savunma füzeleri; askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı geliştirildi.

Hisar-A’nın 2020, Hisar-O’nun 2021 yılında hizmete alınması bekleniyor.

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...