Tgrt Haber
14 Ocak 2022 14:25

Son dakika! Türkiye ile Ermenistan arasından 13 yıl sonra ilk temas

Son dakika haberi: Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik ilk görüşme gerçekleştirildi. Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre, görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, "Taraflar müzakereleri ön şartsız sürdürecek" dedi.

Son dakika! Türkiye ile Ermenistan arasından 13 yıl sonra ilk temas
Türkiye,Ermenistan

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan'ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunu ele almak üzere, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ikili görüşme, bir buçuk saat sürdü.

Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin ardından Türkiye ve Ermenistan normalleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır.''

TEMSİLCİLERİN  ATANMA SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Aralık 2021'de TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığının sinyallerini vermişti. Büyükelçi Serdar Kılıç, 15 Aralık’ta Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

Ermenistan da Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci olarak atamıştı.

SINIRLAR AÇILABİLİR

Öte yandan geçtiğimiz gün Reuters'ın Rusya'nın TASS haber ajansının aktardığına göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile diplomatik ilişkiler kurmayı ve diyalog sonucunda iki ülke arasındaki sınırları açmayı bekliyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...