Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2022 18:15 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 19:40

Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü. Görüşmede Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Fotoğraf (AA)
Erdoğan,İsrail
Fotoğraf (AA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, görüşmede, terörle mücadele ve güvenlik dahil, iki ülke ilişkileri ve bölgeye dair meselelerde diyalog halinde olma, barış ve istikrar için işbirliğine devam etme konusunda mutabık kaldılar.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin terörle mücadele çabalarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, geçtiğimiz mart ayından bu yana 4’üncü kez telefonda görüştü. İsrail Cumhurbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ve Herzog’un muhtemel terör saldırılarını ele aldıkları aktarılarak, Herzog’un Erdoğan'a Türkiye’nin İsraillilere yönelik muhtemel terör faaliyetlerini engelleme çabalarından dolayı teşekkür ettiği ifade edildi.

Açıklamada, iki liderin bu işbirliğinin hükümetler ve milletler arasında inşa edilen güvene büyük katkısının altını çizdiği belirtilerek, görüşmede Herzog’un terörle mücadele çabalarının devam etmesi gerektiğini vurguladığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Erdoğan ve Herzog’un, açık ve sürekli diyalog yoluyla bölgede barış ve istikrar için çalışmaya devam etme konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...