Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2021 12:09

Türkiye ile Yunanistan görüşmesi 6 Ekimde Ankara'da yapılacak

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan'ın istişari görüşmelerinin 63. turunun, 6 Ekim'de Ankara'da yapılacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye ile Yunanistan arasında İstişari Görüşmelerin 63. turu 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapılacaktır."

Türkiye ile Yunanistan görüşmesi 6 Ekimde Ankara'da yapılacak
türkiye,yunanistan,ankara

Dışişleri Bakanlığı,Türkiye ile Yunanistan arasında İstişari Görüşmelerin 63. turu 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapılacağını yazılı açıklama ile duyurdu.

6 EKİM'DE ANKARA'DA 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke arasında yürütülen istişari görüşmelerin 63. turu 6 Ekim'de başkentte gerçekleştirilecek.

Görüşmelerin bir önceki turu 16 Mart'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 61. turu ise ocakta İstanbul’da düzenlenmişti. Daha önce "istikşafi" nitelemesi kullanılan görüşmeler için "istişari" ifadesi kullanılmaya başlanmıştı.

Türkiye ile Yunanistan bu görüşmelerle Ege ve Akdeniz'e yönelik sorunların çözülmesini hedefliyor.

İki ülke, Ege sorunlarına her iki tarafın da kabul edebileceği "adil, kalıcı ve kapsamlı" çözüm için zemin hazırlamak amacıyla görüşmelere 12 Mart 2002'de Ankara'da başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...