Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2016 18:56

'Türkiye kalıcı bir anayasaya kavuşacaktır'

TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye'miz ikide bir değişiklik yapılmasını gerektirmeyen kalıcı nitelikte yeni bir anayasaya kavuşacaktır.

'Türkiye kalıcı bir anayasaya kavuşacaktır'
ismail kahraman,

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ile Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 2016 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'nin 2016 Yılı Bütçesi üzerinde gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye’nin yeni bir anayasaya acilen ihtiyacının bulunduğuna işaret etti.

İLK TOPLANTI 4 ŞUBAT

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun, 4 Şubat perşembe günü ilk toplantısını yapacağını bildirdi.

1982 Anayasası'nın gerek hazırlanış şartları, gerekse hedeflediği düzen ve yol açtığı sonuçlar itibariyle Türkiye’ye yakışmadığını belirten Kahraman, "Bu konuda siyasal partilerin, akademik camianın ve iş dünyasının ortak şikayet ve duyarlılıklara sahip bulunduğu herkesin malumudur. 26. Dönemde toplumumuzun ihtiyacı olan yeni bir anayasa talebine cevap verilmelidir" ifadesini kullandı.

Siyasi partilerin seçim beyannamelerinde bunu vaat ettiklerini vurgulayan Kahraman, şunları söyledi:

"Toplumda, ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacının bulunduğu yönünde genel bir uzlaşma mevcuttur. Halihazırda 1982 Anayasa'sı yamalı bohçaya dönmüş, 34 yılda 17 kere değişikliğe uğramıştır. 113 maddesi, yani yüzde 63’ü değiştirilmiş durumdadır. Günümüze cevap vermekten, Türkiye’yi geleceğe taşıma yeterliliğinden uzaktır. İnancım odur ki Türkiye’miz, taklit olmayan, toplumun ruh köküne, manevi ve milli değerlerine dayanan, hak ve hürriyetleri teminat altına alan, toplumla uzlaşan, tarihi köklerimize ve içtimai yapımıza uygun, günün şartlarına cevap veren özlü, yalın, ikide bir değişiklik yapılmasını gerektirmeyen kalıcı nitelikte yeni bir anayasaya kavuşacaktır. Günümüz Türkiye’sine yakışır yeni bir anayasanın kabulü konusu da Meclisin bu dönem yürütmeye çalışacağı en önemli çalışmalardan birisi olacaktır."

Kahraman, bu dönemde yeni İçtüzük konusunun da üstesinden gelinebileceğini ümit ettiğini belirterek, "İnanıyorum ki TBMM inşallah ortak aklı, demokratik diyalog ve konuşma kanallarını kullanarak, ülkemizin demokratik birikimini harekete geçirerek sorunlarımızı çözecektir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...