Tgrt Haber
09 Eylül 2015 17:24

Türkiye Kamu-Sen üyeleri şehitler için yürüdü

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı yaklaşık bin kişilik bir grup, şehitler için ellerinde Türk bayrakları ile Beyazıt Meydanı’ndan İstanbul Valiliği’ne kadar yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri şehitler için yürüdü
kamusen, gösteri, şehitler için protesto,

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık bin kişilik bir grup, artan terör olaylarının ardından şehit asker ve polisler için yürüyüş düzenledi. Beyazıt Meydanı’nda toplanan grup, “En büyük asker bizim asker” sloganları ile yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları, üzerlerinde askeri kıyafetlerle İstanbul Valiliği’ne kadar yürüyen grup, sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.
İstanbul Valiliği önüne gelen grup, burada şehit asker ve polisler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nı da okuyan gruba, bu sırada valilik önünde güvenliği sağlayan çevik kuvvet polisleri de eşlik etti. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edilmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Kavlu, “6 Eylül Pazar günü Dağlıca’da, 8 Eylül Salı günü Iğdır’da, 7 Haziran’dan beri yanan ciğerimiz iyice dağlandı. Kahpe pusularla 114 vatan evladımızı toprağın kara bağrına emanet ettik” dedi.
Terörün 30 yıldır bitmediğini belirten Kavlu, “Çünkü yeterince kararlı, akılcı bir mücadele ortaya konmadı. Bir devlet aklı oluşturulmadı. Terör sorunu büyük bir cahillikle Kürt sorunu olarak tanımlanarak, hataların en büyüğü işlendi. Terör örgütünün istekleri sanki Kürt kardeşlerimizin istekleriymiş gibi gündeme taşındı. Artık topyekun kararlılıkla mücadele etme zamanıdır. Güvenlik güçlerimize her türlü yetkiyi verme zamanıdır. Anaların kucağından kaçırılıp, dağa götürülen ve terörist olmaya zorlanan gençlerin kurtarılması için de çaba gösterilmelidir” diye konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, ardından sessizce dağıldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...