Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2021 15:43

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Sabah saatlerinden itibaren yurt genelinde hissedilmeye başlanan lodos, birçok kentte felaketlere sebep oldu. İstanbul'da rüzgarın şiddeti saatte 130 km'ye çıkarken tırlar devrildi, bayraklar direklerinden uçtu, insanlar güçlükle yürüdü. İzmir'de binalardan kopan beton parçaları vatandaşlara zor anlar yaşatırken yurt genelinde çok sayıda olumsuzluk yaşandı. İşte fırtınada il il son durum...

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı
lodos,meteoroloji,fırtına,istanbul,izmir,ankara,muğla

Meteoroloji'nin yurt genelinde verdiği lodos uyarılarının ardından birçok kentte ölüm, vatandaşları teğet geçti. İstanbul için Meteoroloji'nin yanı sıra AKOM'dan da gelen uyarıların ardından dün başlayan lodos, bugün de etkisini sürdürüyor. Taksim Meydanı ve Dolmabahçe Sahili’nde lodosun etkisi kameralara yansıdı. Dolmabahçe Sahili’nde lodosun etkisiyle dalgalar yükselerek kıyıya vurdu.

Liman kentlerinde etkili olan lodos, sabah saatlerinde başlayarak dev dalgaların kıyılara vurmasıyla devam etti. Birçok kentte sabah saatlerinden itibaren artan fırtınayla, vatandaşlar sokakta yürümekte zorluk çekti. İşte il il son durum...

İSTANBUL'DA ÇATILAR UÇTU, ARAÇLAR DEVRİLDİ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, sahil kesimlerinde dev dalgalar oluşturdu. Maltepe Sahili’nde şiddetli rüzgarla birlikte oluşan dalgalar kıyıya vurdu, vatandaşlar sahil yolunda yürümekte güçlük çekti.

ÇATALCA

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. Araç içinde bulunan sürücüler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir tır sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

Edinilen bilgilere göre Çatalca'da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölge Müdürlüğünde saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamadı. Kule rüzgar nedeniyle bir anda devrildi. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

ÇAMLICA

İstanbul’un en yüksek rakımlı yerlerinden biri olan Çamlıca Tepesinde bulunan dev Türk bayrağı, şiddetli rüzgara dayanamayarak direkten kopup uçtu. Gökyüzünde uçan bayrak Çamlıca Tepesinden uzaklaştı. Kaybolan bayrağı bulmak için çalışmalar sürüyor.

KARTAL

Kartal’da lodos nedeniyle lüks rezidanstan kopan dış cephe parçaları park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. İki otomobilde maddi hasarın meydana geldiği olayda yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Lodos nedeniyle E-5 karayolu Kartal yan yol mevkiinde bulunan bir rezidansın dış cephesindeki parçalar koptu. Parçalanarak sökülen dış cephe parçaları park halindeki iki otomobilin üzerine devrildi. Ayrıca yol, binadan sökülen dış cephe parçaları ile kaplandı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

BAŞAKŞEHİR

Edinilen bilgilere göre Başakşehir’de lodos nedeniyle bina ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Güvercintepe Mahallesi ile Altınşehir’de bulunan 4 farklı adreste binaların çatıları şiddetli rüzgara dayanamadı. Uçuşan çatı parçaları çevreye dağıldı. Altınşehir Mahallesi Karadeniz Caddesi’nde bir çatı karşıdaki evin balkonu ile yakınındaki caminin üzerine uçtu. Çatı cami minaresini deldiği görüldü. Uçan çatılar nedeniyle herhangi bir yaralının olmadığı öğrenildi.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

ARNAVUTKÖY

İstanbul’da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren lodos Arnavutköy’de çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Yollara savrulan parçalar sürücülere zor anlar yaşatırken bir çatının uçtuğu o anlar kameraya yansıdı.

KOCAELİ'DE CAMİ İSKELESİ ÇÖKTÜ

Olay, 13.30 sıralarında Beylikbağı Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos sebebiyle, yapımı devam eden caminin iskelesi çöktü. İlk belirlemelere göre 8 işçi çöken iskelenin altında kaldı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, çöken iskelenin altında kalanları kurtarmak için ter döktü. Hafif yaralanan 6 kişi olay yerinde tedavi edilirken, durumları biraz daha ağır olan 2 işçi hastaneye sevk edildi.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz olay yerine gelerek bilgi aldı. Başkan Büyükgöz, "Rüzgarında etkisiyle meydana geliyor. Kalıp çakarken iskele çöküyor. Tamamen ahşap iskele. Hastaneye giden iki yaralımız var. Bilinçleri açık" dedi.

Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, olayla inceleme başlatıldı.

İZMİR'DE İNŞAATTAN BETON PARÇALARI DÖKÜLDÜ

İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle bir inşaattan düşen gaz beton parçaları, seyir halindeki aracın ve kaldırımdaki vatandaşın üzerine devrildi. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 09.15 sıralarında İsmet Kaptan Mahallesi Elektronikçiler Çarşısı'nda meydana geldi.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

İddiaya göre Emre Katre (30) idaresindeki 07 BCP 11 plakalı hafif ticari araç sokakta seyir halindeyken, kuvvetli fırtınanın etkisiyle sokakta bulunan ve tadilat halinde olan bir otelden gaz beton parçaları savruldu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düşen gaz beton parçaları, hafif ticari aracın ve kaldırımda bulunan vatandaşın üzerine düştü. Araç içerisinde eşi ve küçük çocuğuyla bulunan Emre Katre, ve kaldırımda bulunan vatandaş şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, olayla ilgili rapor tuttu.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Öte yandan meydana gelen olay, çevredeki bir iş yeri kamerasınca görüntülendi. Görüntüde sokağa düşen gaz beton parçalarının, seyir halindeki hafif ticari araca ve kaldırımda bulunan vatandaşın üzerine düştüğü anlar yer aldı.

Aracın içerisinde eşi ve çocuğuyla seyir halinde olduğunu söyleyen sürücü Emre Katre, korku dolu anları anlattı. Katre, "Bir anda oldu zaten ben de nasıl olduğunu anlamadım. İnşaatta hiç bir güvenlik önlemi alınmamış, beton parçaları direk üstümüze düştü. Araç içerisinde eşim ve çocuğum da vardı. Kırılan camlar biraz gözüme geldi ama çok şükür bir şeyimiz yok. Polise haber verdik gelip tutanak tutturacağız. Allah'tan birisinin üstüne düşmedi betonlar. Aracı bu hale getirten insana neler yapmaz" diye konuştu.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Olay esnasında sokakta bulunan vatandaşlardan Serkan Tokalay ise, "Elektrik işi yapıyorum. Malzeme almak için buraya geldik. Buradaki araç ilerlerken bir anda gürültü kopunca kafamı eğdim, hemen kendimi sağa doğru attım. Burada araç değil de bir insan da olabilirdi. Yaralanabilirdi, ölebilirdi Allah korusun. Allah korudu açıkçası. Verilecek sadakamız varmış. Burada güvenlik önlemi alınsaydı belki de bu olmazdı" açıklamasında bulundu.

BURSA'DA SÖKÜLEN AĞAÇ MİNİBÜSÜN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Öğle saatlerinde etkisini artıran lodos Bursa’nın birçok bölgesinde çatıları uçururken ağaçları kökünden söktü. Gürsu ilçesi Yenidoğan mahallesinde rüzgarın şiddetine dayanamayan çınar ağacı yoldan geçen toplu taşıma minibüsünün üzerine devrildi.

Olay esnasında araçta bulunan yolcular zarar görmezken, minibüs kullanılamaz hale geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. Kazada can kaybı yaşanmazken, büyük korku ve paniğin yaşandığı anlar yolculardan biri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Hurdaya dönen minibüs çekici yardımıyla yoldan kaldırılırken, Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise yıkılan çınar ağacını kısa sürede kaldırarak yolu araç trafiğine açtı.

BALIKESİR'DE DALGALAR 5 METREYİ AŞTI

Balıkesir’in Edremit körfezinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtınası sebebiyle Edremit sahillerinde 5 metreyi aşan dev dalgalar sahilleri dövüyor. Dalgalar zaman zaman sahil şeridindeki 3 katlı evlerin boylarını aşıyor.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Burhaniye’de hayatı olumsuz etkileyen fırtına Avunduk Mahallesinde Ayşe Demir’e ait evin çatısını uçurdu. Yerinden kopan çatı Özlem Yılmaz’a ait park halindeki otomobilin üzerine düştü. Çatının boşluğunda kalan otomobilde hasar meydana gelmezken, yolu kapatan çatıyı Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri kaldırdı.

BODRUM'U DA LODOS VURDU

Bodrum’da sabah saatlerinde başlayan lodos, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Meteoroloji kırmızı kod uyarısı verdi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına, Kumbahçe sahili, Paşatarlası, Gümbet ve Bodrum Kalesi civarındaki plaj ve iş yerlerini vurdu.

Sahilde işletmesi bulunan esnaf, dükkanlarına yığdıkları kum torbaları ile deniz suyunun içeri girmesini engellemeye çalıştı. Bölgeden geçen birçok kuru yük gemisi fırtına nedeniyle Bodrum'a demir atarak koylara sığındı. Saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı öğrenilen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini arttıracağı öğrenildi. Bodrum koylarındaki küçük balıkçı teknelerinden bazıları battı, bazıları kıyıya sürüklendi. Bodrum-Datça feribot seferleri iptal edildi.

Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılarda bulundu.

ÇANAKKALE'DE ULAŞIM DURDU

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege'deki hava muhalefeti sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu. Öğle saatleri itibariyle şiddetini arttıran lodos fırtınası nedeniyle boğaz hattındaki Çanakkale- Kilitbahir seferleri de geçici olarak durduruldu. Öte yandan, Çanakkale Boğazı’ndaki gemi ve feribotların beşi gibi sallandığı ve zor anlar yaşadığı gözlendi.

Türkiye lodosla savaşıyor! İstanbul'da çatılar uçtu, İzmir'de beton parçaları yağdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, rüzgarın 70 ile 100 km/sa hızınca güney ve güney batı yönlerinden fırtına şeklinde eseceği öğrenildi. Vatandaşlar, çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı uyarıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...