Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2017 10:49

'Türkiye olmadan halledilemez'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin KKTC’ye çok ciddi katkılar yaptığını belirterek, Türkiye olmadan Kıbrıs meselesinin halledilemeyeceğini söyledi.

'Türkiye olmadan halledilemez'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,Başbakanı Hüseyin Özgürgün,KKTC

Ercan Havalimanı ile Akıncılar bölgesi arasında inşa edilen yol, düzenlenen törenle açıldı. Törene, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Özgürgün, Türkiye’nin KKTC’ye çok ciddi katkılar yaptığını dile getirerek, Türkiye olmadan Kıbrıs meselesinin halledilemeyeceğini vurguladı.

 Özgürgün, "KKTC’deki siyasi çözüm ve refah Türkiye’den geçiyor. Ana vatan Türkiye ile birlikte bu topraklarda çok şeyin değişebileceğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.
 
"Türkiye'den KKTC'ye su temini projesi"
 
Dünyada en gelişmiş ülkelerde dahi su sorunu yaşandığını, "Türkiye'den KKTC'ye su temini projesi" sayesinde adaya suyun geldiğini anımsatan Özgürgün, sulama projesi ile tarımsal sanayinin de gelişebileceğini söyledi.
 
Başbakan Özgürgün, Türkiye’den gelen su sayesinde, yeraltı su kaynaklarının zenginleştirilmesinin de sağlanacağını belirterek, "Barış Suyu" diye adlandırdıkları, Türkiye’den gelen sudan Kıbrıs Rum Kesimi'nin de  yararlanabileceğini kaydetti.
 
Geleceğin Türkiye ile birlikte aydınlık olduğuna inancını ifade eden Özgürgün, Kıbrıs’ta her zaman çözümden yana olduklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...