Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2023 11:25 - Güncelleme : 13 Mart 2023 12:14

Son dakika! Moskova'da dörtlü zirve: Türkiye, Rusya, İran ve Suriye görüşmesinin tarihi belli oldu

Son dakika haberi: Suriye'de 2011’de başlayan iç savaştan bu yana 28 Aralık 2022'de gerçekleşen ilk temasın ikinci perdesi için tarih verildi. Türkiye, Rusya, Esad rejimi ve İran arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki ikinci toplantı 15-16 Mart’ta Moskova’da gerçekleşecek.

Son dakika! Moskova'da dörtlü zirve: Türkiye, Rusya, İran  ve Suriye görüşmesinin tarihi belli oldu
Son dakika,Esed,İran,Türkiye,Moskova

Türkiye ile Suriye arasında Rusya’nın arabuluculuğunda başlayan görüşmelerde ikinci aşamaya geçildi. İran'ın da dahil olduğu görüşmelerde ikinci perde için tarih verildi. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakan yardımcıları 15-16 Mart'ta Moskova’da bir araya gelecek. Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sürecin dışişleri bakanları düzeyine taşınacağını ve dört bakanın toplanacağını açıklamıştı.     

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, toplantıda, Türkiye heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlık edecek. Toplantıya Rusya'yı temsilen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, İran'ı temsilen Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı, Esad rejimini temsilen ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan katılacak.

NE OLMUŞTU?

Ankara ile Şam arasında, Suriye'de 2011’de başlayan iç savaştan bu yana ilk üst düzey ikili temas, 28 Aralık 2022’de gerçekleşmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ev sahipliğinde Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ve istihbarat başkanı ile görüşmüşlerdi.  

Bu ilk görüşmeden sonra, Türkiye-Suriye diyaloğunun siyasi ilişkileri de ele alacak şekilde geliştirilmesi uzlaşısı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...