Tgrt Haber
03 May 2014 12:08

Türkiye tarihinde bir ilk

Kale-Baykar ortaklığı tarafından geliştirilen milli İHA Bayraktar, ilk tam otomotik uçuşunu gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attı.

Türkiye tarihinde bir ilk
Cumhuriyet tarihinde bir ilk, Türkiye tarihinde bir ilk, kale-baykar, milli iha, bayraktar, otomotik uçuş,

Keşan Askeri Havaalanı'nda başarıyla uçan Bayraktar'ın bütün elektronik, yazılım ve alt sistemleri Türk mühendisler tarafından üretildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile Kale-Baykar Ortaklığı arasında imzalanan sözleşmeyle 2012 Ocak içerisinde başlayan Milli ve Özgün Taktik Sınıfı İnsansız Hava Aracı Geliştirme projesinin ürünü Bayraktar İHA ilk tam otomatik uçuş testini başarıyla tamamladı. Keşan Askeri Havalimanı'nda 29 Nisan Salı günü gerçekleşen uçuşla Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı.
Türk mühendislerin başarışı
Baykar Ar-Ge ekibi tarafından 2 yıldan bu yana yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak tasarlanan Bayraktar Taktik İHA sisteminde 3 yedekli uçuş kontrol bilgisayarı, görev bilgisayarı, INS-GPS Sistemi, servo aktüatör sistemleri, pilot statik sistem, güç sistemi, hava veri kayıt sistemi gibi bir çok kritik elektronik ve yazılım bileşenli alt sistem milli ve özgün olarak Türkiye'de ve Türk mühendisler tarafından ilk kez geliştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...