Tgrt Haber
30 Haziran 2016 01:06

Türkiye terör kurbanlarını uğurluyor

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden bazıları son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye terör kurbanlarını uğurluyor
terör, Atatürk Havalimanı,

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin naaşları, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alındı. Bazıları bugün son yolculuklarına uğurlandı. Her birinin cenazesinde gözyaşı ve teröre lanet vardı.
 
TAKSİ ŞOFÖRÜ MUSTAFA BIYIK'I SON YOLCULUĞUNA ARKADAŞLARI UĞURLADI
 
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden, taksi şoförü Mustafa Bıyık'ı son yolculuğuna arkadaşları uğurladı. Bıyık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Burada edilen dua ve helallik istenmesinin ardından Bıyık'ın cenazesi Esenyurt İmam-ı Azam Camii'ne götürüldü. Bıyık, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 
MAHMUT ÇİZMECİOĞLU İÇİN AVCILAR'DA GÖZYAŞI
 
İstanbul'daki Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen canlı bomba saldırılarında yaşamını yitiren Yer Hizmetleri Servis Şefi Mahmut Çizmecioğlu, Avcılar'da düzenlenen törenle toprağa verildi.
 
Canlı bombalardan birisinin hedefi olan iki yıllık evli Mahmut Çizmecioğlu için Cihangir Mahallesi'ndeki İGC Camii'nde ikindide tören düzenlendi. Törene, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Şanlıurfa'nın köklü Çizmecioğlu ailesinin yakınları katıldı. THY Eski Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu'nun amcasının oğlu Mahmut Çizmecioğlu'nun cenazesinde annesi ve 1 çocuk annesi eşi ayakta durmakta zorlandı. 
 
BAKIRKÖY GÜLŞEN'E AĞLADI
 
Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden, Yolcu Hizmetleri Memuru 27 yaşındaki Gülşen Bahadır'ın cenazesi Bakırköy Yenimahalle Camii'nde ikindi namazının ardında kılındı. 
 
Bahadır'ın Bakırköy Yenimahalle Camii'ndeki cenazesine emekli polis memuru baba Nuri Bahadır, anne Fahriye Bahadır, yakınları ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, CHP milletvekili İlhan Cihaner, CHP İstanbul Hasan Canpolat, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı.
 
Cenazesinde güçlükle ayakta duran anne Fahriye Bahadır "Kızım onlara ne yaptı. Gülşen'im yok artık" diye feryat etti. Kılınan cenaze namazının ardından Bahadır'ın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.
 
Atatürk Havalimanı'nda TGS (Turkish Ground Service) vize pasaport bölümünde görevli olan Gülşen Bahadır (28) ailesinin tek çocuğuydu. Yaklaşık 4 yıldır havalimanında görev yapıyordu.
 
MUHAMMED EYMEN DEMİRCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden geçtiğimiz sene mezun olan Muhammed Eymen Demirci (25) iş bulamayınca, Beyza ve Betül isimli kardeşlerinin eğitimine destek olmak için bundan 1.5 ay önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başladı. Eymen, işe girişindeki yaşadığı mutluluğunu işin ilk günü takım elbiseleri ile çektirdiği selfieyi arkadaşına yollayarak paylaştı. 
 
Dün akşam yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muhammed Eymen Demirci Başakşehir Ahmet Yesevi Cami'nde kılınan ikindi namazına müteakip cenaze namazının ardından Kayabaşı mezarlığında toprağa verildi. Cenazede baba Nazım Demirci ve anne Yurdagül Demirci ile kız kardeşleri taziyeleri kabul etti. Cenazeye Eymen'in yakınları, okul ve mesai arkadaşları, vatandaşların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Avluya sığmayan vatandaşlar cenaze namazının ardından tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Araç daha sonra Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.
 
ADEM KURT BURSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
 
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün gece meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren kontrol memuru 32 yaşındaki Adem Kurt’un cenazesi, ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Bursa'ya getirildi. 
 
Merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi Doğan Sokak’taki evinin önüne getirilen Adem Kurt'un cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Arabayatağı Merkez Camii’ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Recep Altepe, Yıldırım Belediyesi Başkanı AK Partili İsmail Hakkı Edebali, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çok sayıda polis müdürü ve yakınları katıldı. Emekli polis memuru baba Mehmet Kurt, cenaze namazı sırasında Bursa Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yanında durdu. Adem Kurt’un cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Arabayatağı Mezarlığı’na götürülüp toprağa verildi.
 
ŞEHİT GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
 
Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşana terör saldırısında şehit olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Sakaroğlu'nun cenaze namazı Yeşilköy Hazarfen Ahmet Çelebi Camii'nde kılındı.
 
Teröristlerin saldırısından kaçanları kurtarmak için Dış Hatlar geliş kapısını açan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu teröristin bombayı patlatmasıyla olay yerinde şehit düştü. Şehit Gümrük Muhafaza Memuru Sakaroğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabut Yeşilköy Hazarfen Ahmet Çelebi Camii'ne getirildi. Sakaroğlu'nun, annesi Zekiye Sakaroğlu oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Babası Gazi Sakaroğlu da güçlükle ayakta durdu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de cenazeye katıldı. Bakan Tüfenkci Sakaroğlu ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.
 
YARALI HALDE CENAZEYE GELDİ
 
Bu arada aynı saldırıdan yaralı kurtulan Sakaroğlu'nun mesai arkadaşı Gümrük Muhafaza Memuru Aydın Doğan Tıraşoğlu da hastaneden çıkar çıkmaz cenazeye katıldı. Gümrük Muhafaza Memurları Umut Sakaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu başında nöbet tuttu. Umut Sakaroğlu'nun cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...