Tgrt Haber
28 Aralık 2013 13:48

Türkiye yeni yıla yağışsız merhaba diyecek

Yeni yılın ilk gününde Türkiye'de yağış görülmeyecek ve bütün bölgelerde parçalı az bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Türkiye yeni yıla yağışsız merhaba diyecek
yeni yıla yağışsız girilecek, yağışsız, yeni yıl, türkiye,

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bugün yurdun güney kesimlerinde etkili olmaya başlayan yağışlı hava, yılın son günleri olan pazar ve pazartesi, Türkiye'nin güney ve iç bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Yağışlı hava, yılın son günü ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışlarına sebep olduktan sonra yurdu terk edecek. Yeni yılın ilk gününde ise yurtta yağış görülmeyecek. Bütün bölgelerin parçalı az bulutlu geçmesi, hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Öte yandan bu gece ve yarın yurdun güney kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte Muğla'nın kıyı kesimleri (Bodrum,  Milas, Datça, Marmaris) ile akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkezi ve batı ilçelerinde (Kemer, Kumluca, Finike, Kaş, Kale) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, fırtına ve su hortumu riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Pazar günü Türkiye'nin güney kesimlerinde görülecek yağışların; Adana'nın Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kayseri'nin Yahyalı, Niğde'nin Çamardı, Ulukışla, Mersin'in Çamlıyayla ilçelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu nedenle başta ulaşımda olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...