Tgrt Haber
11 Ocak 2017 15:46

Türkiye'de 11 günde 20 kişi karbonmonoksitten zehirlenip öldü

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, kış mevsimi ile birlikte yurdun çeşitli illerinde meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin de artış gösterdiğini belirterek, 2017 yılının ilk 11 gününde, lodos, yakma ve baca sistemlerindeki olumsuzluklar nedeniyle 131 zehirlenme olayı meydana geldiğini, 20 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirerek, önlem alınmasını istedi.

Türkiye'de 11 günde 20 kişi karbonmonoksitten zehirlenip öldü
TMMOB Makine Mühendisleri, zehirlenme,

İbrahim Mart, düzenlediği basın toplantısında, karbonmonoksit zehirlenmelerini değerlendirdi. Mart'ın verdiği bilgiye göre,  Türkiye genelinde 2016 yılında toplam  bin 271 kişi karbon onoksit gazından zehirlendi, zehirlenenlerden 163 kişi hayatını kaybetti. 2017 yılının ilk 11 gününde,  Bursa, Sivas, Konya, Samsun, Sakarya, Kastamonu, Elazğ, Ardahan, Adana, Çankırı, Tekirdağ, İzmir, Kırşehir, Eskişehir'de 131 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenlerden 20'si de hayatını kaybetti.

İŞTE SEHİRLENMELERİN NEDENLERİ: 

Zehirlenme ve ölümün nedeninin mangaldan, sobadan, bacadan ya da şofbenden sızan karbonmonoksit gazı olduğunu vurgulayan İbrahim Mart, "İki yıllık süreçte bu zehirlenme ve ölümlerden pek de ders ve önlem alınmadığını görmekteyiz" dedi.
 Bursa'da da özellikle şiddetli lodoslu havalarda, zehirlenmelerin çok olduğuna dikkat çeken Mart, bu durumun kabul edilebilir olmadığını, ülkeye ve kente yakışmadığını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...