Tgrt Haber
21 Şubat 2022 07:47 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 10:16

Marmara'daki deprem sonrası Prof. Dr. Görür endişelendirdi: Konumu gereği bu deprem uyarıcı

Türkiye’de dün akşam saatlerinde Marmara ve Ege’de art arda iki deprem yaşandı. Marmara’daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den korkutan açıklama geldi. Görür, Şarköy’deki depremin konumu gereği beklenen Marmara depremi için uyarıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe depremlerden sonra uyarıda bulundu.
Prof. Dr. Naci Görür peş peşe depremlerden sonra uyarıda bulundu.

Türkiye deprem gerçeğini yarım saat ara ile bir kez daha hatırladı. Muğla ve Tekirdağ’da 4 ve 4.1'lik iki sarsıntı yaşandı. Marmara'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, konumu gereği Şarköy'deki sarsıntının beklenen depremin uyarıcısı olduğunu söyledi. 

İlk deprem Muğla’da meydana geldi. Merkezüssü Datça açıkları olan sarsıntı saat 22:47'de kaydedildi. 4 büyüklüğündeki deprem, yerin 29,26 kilometre altında oluştu. İlk açıklama Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından yapıldı. Bölgeden herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediği bildirildi.

MARMARA DENİZİ’NDE DEPREM

İkinci deprem ise Marmara Denizi’nde oluştu. AFAD, Marmara Denizi deprem meydana geldiğini duyurdu. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 4.1 şiddetinde kayıtlara geçen sarsıntı, saat 23:20'de meydana geldi. 10,42 kilometre derinlikte yaşanan sarsıntı sonrası olumsuz bir durumun olmadığı açıklandı.

NACİ GÖRÜR: MARMARA DEPREMİ İÇİN UYARICI

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Depremin meydana geldiği fay hattının Tekirdağ kolu ile ilişkili olduğunu ve büyük depremlere yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Görür, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonunda ve Muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili. Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı.

BAKAN KOCA: CAN KAYBI YOK

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından Marmara'da meydana gelen deprem ile ilgili bir açıklama yaparak can kaybı olmadığını bildirdi. 

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 23.20’de, Tekirdağ Şarköy açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Tekirdağ halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...