Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 19:08

Türkiye’de çıkan orman yangınlarında son durum

Türkiye'nin duaları orman yangını ile mücadele eden kahramanlar ile.. Ekipler ve vatandaşlar Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan yangınlar için seferber olurken orman Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 28-29-30 Temmuz'da çıkan yangınlara ilişkin son durumu paylaştı.

Türkiye’de çıkan orman yangınlarında son durum
Türkiye,orman yangını,izmir,antalya,adana

Türkiye’nin dört bir yanından gelen orman yangını ülkemizi üzüntüye boğdu. Bakan Pakdemirli yangınlar hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son durumu paylaştı
Orman Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda,  26 ilde çıkan 85 yangının 74'ünün kontrol altına alındığı belirtildi.

“TÜM TÜRKİYE’NİN DUALARI BİZİMLE”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında yangınlarla ilgili bir tablo da paylaşan Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

Ormanın kahramanları havadan ve karadan büyük bir özveri ile yangınlara müdahale ediyorlar. Destekleriniz için minnettarız. 28-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında toplam 85 adet orman yangınının 74 tanesi kontrol altına alındı.

28-29 ve 30 Temmuz 2021'de çıkan orman yangınlarına ilişkin verileri paylaşan Bakan Pakdemirli, Adana’da 2, Osmaniye'de 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3 ve Muğla'da 2 yangının devam ettiğini belirtti.

TABLO PAYLAŞTI

Paylaşılan tabloda; Kayseri, Edirne, Kütahya başta olmak üzere, 26 ilde çıkan yangınların 74'ünün kontrol altına alındığı ve 11 yangının ise devam ettiği yer aldı.

Türkiye’de çıkan orman yangınlarında son durum

SÖNDÜRÜLEN YANGINLAR

Tabloya göre, söndürülen yangınlar şu şekilde sıralandı;

İzmir
Kayseri
Kahramanmaraş
Edirne
Kütahya
Balıkesir
Kilis
Kocaeli
Kastamonu
Sakarya
İstanbul
Kocaeli
Hatay
Bursa
Diyarbakır
Karaman
Manisa
Bingöl
Kırklareli
Bilecik
Şanlıurfa

DEVAM EDEN YANGINLAR

Tabloya göre, söndürme işlemleri devam eden yangınlar ise şu şekilde sıralandı;

-Adana

-Osmaniye

-Antalya

-Mersin

-Muğla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...