Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 15:40

Türkiye’de ilk: Şanlıurfa’da aşıya teşvik için tablet ve bisiklet dağıtılacak

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılamanın düşük olduğu Şanlıurfa’da gençler arasında gerçekleştirilecek olan hediye çekilişiyle arttırılması hedefleniyor.

Türkiye’de ilk: Şanlıurfa’da aşıya teşvik için tablet ve bisiklet dağıtılacak
Türkiye,aşı

Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında en az bir doz aşı yapılanların oranının en düşük iller arasında yer alan Şanlıurfa’da rakamı üst sıralara çekilmesi amacıyla çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde genç nüfusun yüksek olduğu Şanlıurfa’da 18 ila 25 yaş arasındaki kişilerin aşı yaptırmasını teşvik etmek amacıyla çeşitli hediyeler verilecek. Bu yaş gruplarında aşı yaptıran kişiler arasında her hafta yapılacak çekilişle tablet ve bisiklet gibi hediyeler dağıtılacak.

18-25 YAŞ ARASINDAKİ AŞILAMADA İSTENİLEN SEVİYEYE ULAŞILMADI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Şanlıurfa'nın iyi bir mücadele örneği verdiğini, vaka sayılarının kontrol altında tutulduğunu ve hastanelerin yoğun bakım bölümlerinde çok ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Genç nüfuslarının yoğun olduğunu vurgulayan Erin, "65 yaşın altına, diğer yaş gruplarına geçtikçe aşılama performansımızın düştüğünü gördük. Özellikle 18-25 yaş arasındaki aşılamada büyük bir nüfus kitlesi var ve bu nüfus grubundaki aşılamada maalesef istediğimiz seviyeyi bugüne kadar elde edemedik." dedi.

GENÇLERE HEDİYELER DAĞITILACAK

Abdullah Erin, yapılan çalışmalarla kentteki aşılama oranının yüzde 15'lerden yüzde 35'lere çıkarıldığını, ancak bu durumun yeterli olmadığını aktararak, şunları kaydetti:
"Toplumsal bağışıklığın sağlanması içinde ilk etapta yüzde 70'lik bir aşılama oranı şart. Bunu gerçekleştirebilecek olan da gençlerimiz. Özellikle şu aşamada bütün gençlerimizi sorumlu davranmaya ve bir an önce aşılarını olmaya davet ediyoruz. Gençlerimiz bunu yaparlar, onlara inanıyoruz. Teşvik amaçlı da önümüzdeki günlerden itibaren inşallah kurallarını kamuoyuyla da paylaşacağız, gençlerimize yönelik çeşitli hediyelerimiz olacak. Tablet, bisiklet ve gençlerimizin ilgi gösterdiği çeşitli hediyelerle bu aşılamayı daha da ileri noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Türkiye’de ilk: Şanlıurfa’da aşıya teşvik için tablet ve bisiklet dağıtılacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...