Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 16:53

Türkiye’de yaşayan Afganlar: Dönersek Taliban bizi keser

Afganistan’da Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesini Afganlar endişe ile izliyor. Türkiye’deki Afganlar “Amerika ve tüm dünya Afganistan’ı sattı. Şimdi ülke daha da karışık. Biz geri dönersek Taliban bizi öldürecek” dedi.

Türkiye’de yaşayan Afganlar: Dönersek Taliban bizi keser
Afgan,Türkiye,taliban

 Afganistan’daki ekonomik sıkıntılar ve Taliban tehdidi nedeniyle kaçak yollarla Türkiye’ye gelen Afganlar, kendi ülkelerinde son günlerde yaşananları endişe ile izliyor. Sosyal medya ve televizyonlarda yer alan görüntüleri takip eden Afganlar konuştu.

"HİÇ KİMSE ÜLKESİNİ TERKETMEK İSTEMEZ"

Sputnik'in haberine göre, Özellikle havalimanında uçağa binmek isteyenlerin görüntüsünden çok etkilendiklerini ifade eden Afganlar “Hiç kimse bu şekilde ülkesini terk etmek istemez” yorumunda bulundu.

Ağabeyi kısa bir süre önce Taliban tarafından öldürülen Muhammed Cemşid “Taliban kamera karşısında bir şey yapmıyor ama kamera arkasında çok kötü şeyler yapıyor. Çoğunlukla insanları öldürüyorlar. Benim abim devlet memuruydu, komutandı. Babam da emekli polis evde oturuyor. Orda iş yok güç yok. Buradan benim göndereceğim parayı bekliyorlar. Ben burada çalışarak kazandıklarımı oraya gönderiyorum. Ben Afganistan'a dönmekten korkuyorum. Çünkü ben oraya döndüğümde Taliban beni öldürecek” dedi.

"AFGANİSTAN SATILDI"

3 yıl önce Türkiye’ye gelen ve burada kazandığı parayı hasta kardeşinin tedavisi için ailesine gönderen Cavid ise “Afganistan satıldı. Afganistan’da büyükler yok. Hepsi parayı aldı halkı yalnız bıraktılar. 20 yıldır orada Amerika geldi ve bir şey yapmadı. Şimdi Amerika çekildi ve her yer Taliban’ın eline geçti. Taliban şimdi kendini iyi gösteriyor ama gücü tamamen ele geçirince gerçek yüzünü gösterecek. Ben burada tek başıma yaşıyorum ailem orada, onlardan haber alamıyorum. Taliban’dan korkuyoruz” sözleri ile duygularını anlattı.

"TALİBAN İNSANLARI KESİYOR"

İki çocuğunu ve eşini Afganistan’da bırakarak Türkiye’ye gelen Habib Rahman “Burada çok sıkıntımız var ama Afganistan'a gitsek orada Taliban insanları kesiyor. Afganistan’daki görüntüleri görünce çok canımız sıkıldı. İnsanların nasıl öldüklerini gördük. Ailemizi arayamıyoruz onlardan haber alamıyoruz. Çok üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye iki yıl önce gelen Fahrettin ise “Uçağın peşinde koşan insanların görüntüsünü gördük. Görüntüleri görünce çok kötü hissettik. Afganistan halkı çok zor durumda. Kendilerini kurtarmak için uçağa binmeye çalışıyor insanlar. Çünkü Taliban insanları öldürüyor. Onlarda acıma yok. Biz geri gitmek istemiyoruz. Geri gidersek öldürülmekten korkuyoruz. O yüzden Türk milletine Afganları göndermemeleri için sesleniyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...