Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2021 08:06

Türkiye’den Doğu Akdeniz’de kritik hamle: Geçitkale’nin ardından deniz üssü

Yunan ve Rum ikilisinin Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve gayri meşru adımlarına karşı Türkiye ve KKTC’den karşı hamle geldi. Ankara ve Lefkoşa stratejik hamlelerle bölgedeki üstünlüğünü artırıyor. TSK için adada deniz üssü inşa edilecek.

Türkiye’den Doğu Akdeniz’de kritik hamle: Geçitkale’nin ardından deniz üssü
doğu akdeniz,türkiye,deniz üssü,yunanistan,kıbrıs

Türkiye ve KKTC, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve gayrimeşru adımlar atan Yunan ve Rum ikilisine gereken cevabı sahada veriyor. Ankara ve Lefkoşa’nın işbirliğiyle üst üste yapılan stratejik hamlelerle bölgede üstünlüğümüz giderek artıyor. KKTC, daha önce Geçitkale Havaalanı’nı İHA/SİHA’ların kullanımına açmıştı. Şimdi de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için adada bir deniz üssü inşa edilmesi için harekete geçti.

İskele’deki Dipkarpaz köyü Zafer Burnu’nda yer alan 145 dönüm arazi KKTC tarafından 30 yıllığına TSK’nın kullanımına sunuldu. Doğu Akdeniz’deki sondaj gemilerine eşlik eden savaş gemileri bu üs sayesinde daha harekete edebilecek. Ayrıca üs sayesinde gemilerin bakım-onarım-ikmal desteği işlemleri de daha hızlı yapılacak.

Türkiye’den Doğu Akdeniz’de kritik hamle: Geçitkale’nin ardından deniz üssü

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ’DE DENGELERİ DEĞİŞTİRİYOR

Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albayı Coşkun Başbuğ, Türkiye gazetesine KKTC’ye üs kurulmasını değerlendirdi. Başbuğ, üssün bölgedeki dengeleri değiştireceğini belirterek planın acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. KKTC’nin desteğinin çok fazla olduğunu ve bu adımı sonuna kadar desteklediğini vurgulayan Başbuğ, “KKTC’de güçlü bir kara, deniz ve hava varlığı bulundurmak önemli. 1974’ten sonra kara kuvvetleri olarak varlık gösteriyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin deniz ve hava eksikliği olduğunu ancak artık onları da tamamlanmaya başlandığını belirten Başbuğ, “Önümüzdeki süreçte Doğu Akdeniz’le ilgili hesap yapanlar bunları dikkate alsın” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...