Tgrt Haber
18 May 2022 18:00 - Güncelleme : 18 May 2022 19:26

Son dakika! Türkiye planı bozdu... Ankara ilk vetoyu kullandı, Alman basını böyle manşet attı

Son dakika haberi: Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya resmen başvurmasının ardından yapılan üyelik müzakerelerine ilişkin ilk oylamada Türkiye veto hakkını kullandı. Ankara'nın net tutumunu Alman basını "Türkiye planı bozdu" manşetiyle duyurdu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in teröre verdiği desteği işaret ederek veto sinyalini vermişti.
NATO,Türkiye,Finlandiya,İsveç
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in teröre verdiği desteği işaret ederek veto sinyalini vermişti.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmak için yaptığı resmi başvuru sonrası ilk toplantı gerçekleştirildi. Ön müzakerelerin başlamasına ilişkin yapılan oylamayı, Türkiye veto etti.

TÜRKİYE PLANI BOZDU

Almanya ARD kanalı, gelişmeyi, "Türkiye, NATO üyelik müzakerelerinin başlamasını engelledi" başlığıyla duyurdu.

Haberde, "Türkiye görünüşe göre ciddi ve birçok medya kuruluşuna göre, Finlandiya ve İsveç'in katılmasına izin vermeyi amaçlayan NATO üyelik müzakerelerinin başlamasını engelliyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için başvurularını sunmalarından sadece birkaç saat sonra, gerekli katılım sürecinin başlatılmasına karar verilecekti. Türkiye bu planı bozdu ve kararı engelledi" denildi.

TÜRKİYE KARARI ENGELLEDİ

Deutsche Welle de "Türkiye, Finlandiya ve İsveç için NATO üyelik müzakerelerini önledi" başlıklı haberinde, konuyla ilgili diplomatik kaynaklara işaret etti.

Gelişmeye dair, "NATO büyükelçileri, bu sabah Finlandiya ve İsveç'in üyelik hedeflerini görüştü. Müzakerelerin açılmasını onaylayabilirlerdi, ancak Türkiye kararı engelledi." ifadelerine yer verildi.

BUN YANLIŞ BİR KERE YAPILDI

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti:

Daha şurada Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve İsveç'te yapılanlar. Bunları biz görmeyecek miyiz? İsveç'te en son yapılanlar ve 30 teröristi istedik, 'Vermeyiz.' dediler. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz ama bizden kalkıp NATO üyeliğini isteyeceksiniz.

NATO bir güvenlik oluşumudur, bir güvenlik teşkilatıdır dolayısıyla bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz. Bu yanlış bir kere yapıldı. Ne ile? Yunanistan ile.

Yunanistan ve Fransa, NATO'dan çıkmışlardı sonradan girmelerine maalesef bizler o zaman 'evet' dedik. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, kusura bakma.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...