Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 12:15 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 15:46

Son dakika! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya 'PKK ve FETÖ' hatırlatması!

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'ya PKK ve FETÖ mensubu teröristlerin iadesine ilişkin talepleri hatırlatan yazı gönderildiğini açıkladı.

Son dakika! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya 'PKK ve FETÖ' hatırlatması!
Bekir Bozdağ,İsveç,Finlandiye

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir canlı yayın programında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İsveç ve Finlandiya'nın PKK ve FETÖ terör örgütü üyelerinin iadesine ilişkin konuşan Bozdağ, talep yazılarının iletildiğini ifade etti.

Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'nın terörist iadesine ilişkin, talep yazılarının iletildiğini ifade ederek "Taleplerimizi büyükelçiler ve dışişleri üzerinden takip edeceğiz. Gönderdiğimiz dosyalarda somut deliller var" diye konuştu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından konuyla ilgili öne çıkanlar şu şekilde:

Somut net bir şekilde yapılan mücadele var ve bu mücadelede terör örgütlerine aleni destek veren İsveç var ve aynı şekilde Finlandiya var. Türkiye bugüne kadar Finlandiya’dan ve İsveç'ten hem PKK, hem FETÖ, hem DHKP-C ve başkaca terör örgütleri ile ilgili mahkemelerimizin verdiği kararlar çerçevesinde iade taleplerinde bulunmuş. 

Bizim iade taleplerimizin hepsi hem bu iadeye ilişkin uluslararası anlaşmalara hem de ülkelerimiz arasındaki anlaşmalara uygun taleplerdir. Dosya içerisindeki milli durumu ve diğer hususlar hem kendi iç mevzuatımıza hem ikili ülkeler arasındaki anlaşmalara hem de uluslararası hukuka uygun olduğu halde ve iade için yeterli delili içerdiği halde maalesef İsveç ve Finlandiya, Türkiye’nin bu iade taleplerine olumlu yanıt vermemişlerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 6 Temmuz 2022 12:56

SN BAKANIMIZIN EMEGİNE YUREGİNE SAGLIK HURMETLER

Sonraki Haber Yükleniyor...