Tgrt Haber
13 Mart 2017 18:08

Türkiye'den sığınmacı resti

AB Bakanı Ömer Çelik, AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'den sığınmacı resti
avrupa birliği, ab, sığınmacı,

Avrupa Birliği, bugün Türkiye'ye Hollanda ile durumu daha da kötüleştirecek aşırı yorumlardan kaçınması çağrısında bulunmuştu. Bu açıklamaya tepki gösteren AB Bakanı Ömer Çelik ise AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

OLAYI DOĞRU DEĞERLENDİREMEMİŞLER

AB Bakanı Ömer Çelik, gazetelerin Ankara Temsilcilerinin sorularını yanıtladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AB Yüksek Temsilcisi Mogeri'nin Hollanda'nın diplomatik skandalına ilişkin, "Karşılıklı gerilimden kaçınılmalı" şeklinde açıklama yapmasına tepki gösterdi. Çelik, "Mogherini bu açıklamasıyla Türkiye'de darbe girişimi olduğu zamanki açıklaması gibi hiçbir karşılığı ve etkisi olmayan ve tamamen yanlış bir açıklama yapmış. Olayı doğru bir şekilde değerlendirmemiş." dedi.

KRİZİ KOPUŞA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, “Türkiye’nin bazı Avrupalı rakipleri var. Bunlar, Türkiye’nin AB sürecindeki krizleri bir kopuşa çevirmek istiyor. Türkiye’nin Avrupalı olmayan bazı rakiplerinin de Avrupa’daki bazı Türkiye karşıtlarını destekleyici şekilde birtakım formüller ürettiğini biliyoruz.“ şeklinde konuştu.

SIĞINMACI ANLAŞMASI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

Çelik ayrıca, “Türkiye AB ile sığınmacı anlaşmasındaki karadan geçişler konusunu tekrar değerlendirmelidir.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...