Tgrt Haber
08 Kasım 2014 20:18

Türkiye'den Yemen'e yeni kabine mesajı

Türkiye, Yemen'de Başbakan Halid Mahfuz Bahhah başkanlığında kurulan yeni hükümeti memnuniyetle karşıladı.

Türkiye'den Yemen'e yeni kabine mesajı
yemen, Türkiye, Başbakan Halid Mahfuz Bahhah, Dış Politika Haberleri,

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından 7 Kasım'da yayımlanan bir kararnameyle Başbakan Halid Mahfuz Bahhah başkanlığında yeni hükümetin kurulmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

"Yemen'deki tüm taraflara meşru devlet otoritesinin ülke çapında hakim kılınması ve barış, istikrar ve güvenlik ortamının tesisi için cumhurbaşkanı ve yeni hükümete tam destek verme çağrısında bulunuyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi girişimi çerçevesinde Milli Diyalog Konferansı sonuçlarının uygulanarak siyasi geçiş sürecinin tamamlanması için, 21 Eylül'de imzalanan Barış ve Milli Ortaklık Anlaşması'na her kesimin riayet etmesinin önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin, kardeş Yemen halkıyla tarihi dayanışması çerçevesinde Yemen'in birlik ve bütünlük içinde mevcut sorunların üstesinden gelebilmesini teminen yeni Yemen hükümetiyle her türlü işbirliğine hazır olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...