Tgrt Haber
20 Haziran 2022 22:30 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 22:39

Türkiye’den Yunanistan’a tarihi ayar: Küstah Yunan Bakan’a üstçavuşumuz cevap verdi

Yıllardır mültecilere uyguladığı sistematik zulümle tepki çeken Yunanistan, haddini aşarak Türkiye’yi göçmenler konusunda suçlamaya kalkıştı. Yunanistan’ın Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis göçmenlerle ilgili Türkiye'ye iftira attı. Ankara muhatap almadı, ağzının payını üstçavuş verdi

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Türkiye’den Yunanistan’a tarihi ayar: Küstah Yunan Bakan’a üstçavuşumuz cevap verdi
yunanistan,türkiye,mülteci

Yıllardır mültecilere uyguladığı sistematik zulümle tepki çeken Yunanistan, haddini aşarak Türkiye’yi göçmenler konusunda suçlamaya kalkıştı. Sosyal medya hesabından önceki yaptığı paylaşımda Ankara’nın 2016 yılında imzalanan mutabakata uymadığını iddia eden Yunanistan’ın Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, dün de Türkiye’den itildiğini savunduğu 56 göçmeni Rodos kıyılarında kurtardıklarını söyledi.

YUNAN BAKAN’A CEVABI ÜSTÇAVUŞUMUZ VERDİ

Türkiye, Yunan Bakan’ın küstah sözlerine “üstçavuş” düzeyinde cevap verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Kıdemli Üstçavuş Hasan Baş, tarafından yapılan yazılı açıklamada Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarılan düzensiz göçmenlerin anlattıkları, Yunanistan’ın göçmenlerin hayatını hiçe sayarak onları Türk kara sularına nasıl geri ittiğini de bütün açıklığıyla defalarca dünya kamuoyunun gözleri önüne sermeye devam ettiğini vurguladı.

Üstçavuş Hasan Baş, şöyle devam etti: Düzensiz göçmenlerin anlattıkları, tüm dünyanın insanlık adına yeniden ve yeniden düşünmesine ve hatta insanlık adına utanmasına neden oluyor. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, geri itme olaylarının başladığı 2020 yılından itibaren, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının gerçekleştirdiği 1.295 geri itme olayında 33.964 düzensiz göçmeni kurtarmıştır. Bu tehlikeli yolculuklarda hayatını kaybeden her bir göçmenin sorumlusu Yunanistan’dır. Türkiye ve AB arasındaki düzensiz geçişlerin sürdürülebilir şekilde azaltılabilmesi amacıyla 18 Mart 2016 tarihinde varılan mutabakatın kendisine yüklediği bütün sorumlulukları yerine getiren ülkemizin, mücadelesine etkinlikle devam edebilmesi için, aynı mutabakatın sorumluluklarını Yunanistan tarafından da yerine getirilmesi ve düzensiz göçmenleri insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olarak geri itmeye son vermesi şarttır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...