Tgrt Haber
28 Aralık 2013 07:30

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli yapılacak

Kırklareli'nde, nakil için Recep Kaya, kendisine uygun yüz bulunduğunu belirten haber üzerine Antalya'ya geldi.

Türkiye'nin 7'nci yüz nakli yapılacak
kırklareli, yüz nakli, recep kaya, yüz nakli yapacak, recep kaya'ya yüz nakli yapılacak, antalya,

Türkiye'nin 7'nci yüz naklinin yapılacağı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hazırlık çalışmaları sürdürülüyor. Kırklareli'nden, halası Elliye Peközer ile uçakla Antalya Havalimanı'na gelen ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ekibi tarafından karşılanan Recep Kaya, ardından hastaneye gitti. Hastane girişinde gazetecilere açıklamada bulunan Kaya, kendisine dün akşam haber verildiğini belirterek, bunun üzerine hemen yola çıktığını söyledi. Yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk yaptığını ifade eden Kaya, "Yeni yıla yeni bir yüz ile gireceğimden dolayı çok mutluyum" dedi. Kaya'nın yüzü, Kırklareli'nde 12 yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yaralanmış, sağlığına kavuşmak için şimdiye kadar 40 civarında ameliyat geçirmişti.
Kaya, yaklaşık 3 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden gelen telefon üzerine yüz nakli ameliyatı yaptırmak üzere yola çıkmış ancak organlarını bağışlayan donörün siyahi olması nedeniyle nakli gerçekleştirilmemişti. Kaya'ya yüz naklinin, daha önce Türkiye'deki 6 yüz naklinin 4'ünü gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...