Tgrt Haber
20 May 2018 07:21

Türkiye’nin en güzel demiryolu rotaları

Son birkaç yıldır Doğu Ekspresi’yle yatıp kalkar olduk. Ama memleketin güzelliklerinin tadına vararak yapabileceğiniz tren yolculukları ondan ibaret değil. Hazır bahar tüm doğayı canlandırıp tadına doyulmaz manzaralar oluşturuyorken, diğer rotaları da tatil gündeminize alın.

Türkiye’nin en güzel demiryolu rotaları
türkiye,demiryolu rotaları

Coğrafyamızın büyük bölümünde baharla yaz arasındayız. Başı karlı zirveler, çiçeklerle bezeli yemyeşil düzlükler, coşkun dereler, tıpkı doğa gibi canlanan köyler... Bugünlerde bir tren yolculuğuna çıkın. Bir tek sonuca birçok yoldan ulaşıldığı karmaşa dünyasından farklı olarak hedefinize tek bir yoldan ilerleyin. Bu yolculukta her istasyonda değişerek, geçtiğiniz coğrafyanın zenginliğine eş bir insan çeşitliliği eşlik edecek size. Yol aldıkça Anadolu’yu da, kendinizi de daha iyi tanıyacaksınız. İşte bugünlerde yapılabilecek ve Türkiye’nin bir film şeridi gibi pencerenin önünden geçeceği en güzel tren yolculuklarından birkaçı...

Van Gölü Ekspresi
Sonunda Van kahvaltısı var

Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Muş, Tatvan duraklarından geçen tren, Ankara’dan salı ve pazar günleri, Tatvan’dan ise salı ve perşembe günleri kalkıyor. Kompartımanlı, pulman, örtülü kuşet, yemekli ve yataklı vagon seçenekleri bulunuyor. Bazı istasyonlarda otobüslerden daha uzun molalar verildiğinden, geçtiğiniz coğrafyanın yemeklerini tatma şansınız da var. 25 saat süren yolculuğun pulman bilet fiyatı 48 TL.

Bozkırın kalbinde
Güney Kurtalan Ekspresi

Türkiye’nin en eski hatlarından biri. Ankara’dan başlayıp Siirt’in Kurtalan ilçesinde son buluyor. Saat 11.00’de binip ertesi gün aynı saatlerde varıyorsunuz. Yol boyunca Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Batman geçiliyor. Anadolu bozkırlar iklim kuşağının en güzel örneklerini göreceğiniz yolculuğa nehirler, dağlar ve bugünlerde bahar çiçekleri eşlik ediyor. Tren Ankara’dan pazar ve salı, Kurtalan’dan ise salı ve perşembe hariç her gün hareket ediyor. Pulman bilet fiyatı 45 TL.

Anadolu belgeseli
 

Türkiye’nin en uzun yolculuğu, 39 saat sürüyor. İzmir Mavi Treni’yle başlayıp Ankara’dan Doğu Ekspresi’yle devam edilen yolculukta 14 ildeki 79 istasyon geçilerek 2 bin 190 km yol kat ediliyor. Alsancak’tan hareket sonrası Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir geçilerek Ankara’ya ulaşılıyor. Yolculuğun ikinci bölümünde ise Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum geçiliyor. İzmir-Ankara arası (Eskişehir’den hızlı tren aktarmalı) 70 TL. Ankara-Kars arası 48 TL.
 

Toros Ekspresi
Gezegenler arası yolculuk gibi

Adana-Konya-Adana arasında 21 istasyonluk bir hat ve her gün işliyor. Adana’dan 7.45’te başlayan yolculuk Konya’da 13.32’de son buluyor. Yolculuğun Adana kısmı Akdeniz ikliminde gezdiriyor; yolculara kızılçam ormanları, tarihi köprüler ve Torosların heybeti eşlik ediyor. En can alıcı kısım ise Adana’dan Konya’ya geçiş. Akdeniz’i arkanızda bırakıp Torosları aştığınızda karşınıza çıkacak bozkır coğrafyasıyla kendinizi başka bir gezegene ışınlanmış gibi hissedeceksiniz. Pulman bilet fiyatı 21 TL.

Konya Mavi Treni
Orta Anadolu’dan deniz kıyısına

Konya-İzmir (Basmane)-Konya arasında her gün düzenleniyor. Konya’dan 19.30’da başlayan yolculuk İzmir’de sabah 07.00’de son buluyor. Bu bir gece yolculuğu. Coğrafyayı detaylıca izleme şansınız olmasa da Türkiye’nin yolcu sayısı olarak en yoğun hatlarından biri olan bu seferi tercih ederseniz Orta Anadolu’dan deniz kıyısına, Türkiye’nin insan profilini görme, gözlemleme şansınız olur. Pulman 44 TL.

ZONGULDAK-KARABÜK Treni
Yabanın içinde seyahat

Bu seferler bölgesel tren sınıfında olduğundan, TCDD’nin internet sitesi ya da mobil uygulamasından o güne veya ileri tarihe bilet almanız mümkün değil. Hareket saatinden biraz önce istasyona gitmeniz gerekiyor. Yolculuğun alamet-i farikası ise muhteşem Karadeniz coğrafyası. Tren Zonguldak’tan her gün 07.40, 13.30 ve 18.35’te hareket ediyor. 2 saat 50 dakika süren yolculuğun pulman bilet fiyatı 12.5 TL.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...